- Det er helt uvirkelig at mennesker som har blitt syke av flåttbitt ikke blir trodd i det norske helsevesenet

Laila Dåvøy (Krf) mener det er flaut for regjeringen.

- ILLE :  Medlem i helse- og omsorgskomiteen, Laila Dåvøy (Krf). mener det er ille at det offentlig helsevesenet ikke har noe videre tilbud til borreliapasienter som ikke blir friske etter endt tre-ukers antibiotikabehandling. - Her er det mange borreliapasienter som opplever at de ikke blir trodd og som blir avfeid av det norske helsevesenet. De blir fortalt at det «sikkert er noe psykisk». Det er så ille, sier hun.  Foto: Hildegunn Bernsen / KrF
- ILLE : Medlem i helse- og omsorgskomiteen, Laila Dåvøy (Krf). mener det er ille at det offentlig helsevesenet ikke har noe videre tilbud til borreliapasienter som ikke blir friske etter endt tre-ukers antibiotikabehandling. - Her er det mange borreliapasienter som opplever at de ikke blir trodd og som blir avfeid av det norske helsevesenet. De blir fortalt at det «sikkert er noe psykisk». Det er så ille, sier hun. Foto: Hildegunn Bernsen / KrF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Hvorfor må de som er blitt syke av flåttbitt betale titusener til privat helsevesen for å få nok hjelp?», spør medlem i helse- og omsorgskomiteen, Laila Dåvøy (KrF) på sin Twitterkonto.

- Det er helt uvirkelig at mennesker som har blitt syke av flåttbitt, og som har utviklet alvorlige sykdomstilstander, ikke blir trodd i det norske helsevesenet, sier Dåvøy til Dagbladet.

- Flaut for regjeringa Dåvøy viser til historier slik den Dagbladet i sommer fortalte om Jonas (12) fra Oslo - som ble forklart av det offentlige helsevesenet at han hadde mistet troen på egne bein - da han plutselig gikk fra å være frisk til å bli svært sjuk og sengeliggende.

Både han og søstrene Madeliene (17) og Henriette (12) fra Töckfors forteller at de, etter å ha blitt «utredet for alt i det offentlige», fikk påvist borreliose ved den omstridte privatklinikken Norsk borreliosesenter i Oslo. De forteller at de har blitt mye bedre etter langvarig antibiotikabehandling, noe det offentlige ikke tilbyr.

I de norske rettningslinjene er to til tre uker antibiotikakur anbefalt. Dersom pasienten ikke blir frisk av dette finnes det ingen retningslinjer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer