- Det er helt uvirkelig

Nestleder i Støttegruppa om hvordan det er å sitte i retten og høre Breivik forklare hvordan han skjøt ungdom på Utøya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I Breivik-rettssakens femte dag forklarte tiltalte Anders Behring Breivik seg om grusomhetene på Utøya. Til tross for at han innledningsvis forklarte at han bare husker omtrent ti minutter av hendelsene på Utøya, forteller han svært detaljert om det aller meste av hendelsene på øya.

Nestleder i Nasjonal støttegruppe etter 22. juli, Christin Bjelland, satt i tinghuset og hørte Breiviks forklaring om drapene på Utøya.

- Det er vanvittig grusomme detaljer som kommer fram. Men det er derfor vi er her, nå får dommerne høre med hans egne ord og hans eget kroppspråk hvordan han legger fram det han har gjort.

Forlot ikke salen Bjelland sier at hun ikke la merke til noen som forlot salen under forklaring. 

- Det går ikke an å forberede seg på slike detaljer. Hver av oss som er rammet er opptatte av å takle situasjonen der og da. Vi prøver å puste rolig og tar hånda til den som sitter ved siden av.

- Det er helt uvirkelig. Han har selv dratt parallell til hvordan slikt virker på film. Men nå hører dommeren hva det er han sier. Vi går gjennom den rettsprossessen vi skal gjennom - uansett hvor vondt det er, sier Bjelland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer