- Det er hemmelig hvem som eier denne yachten

Dagbladet møtte kapteinen på den mystiske superyachten i Oslofjorden. Men verftet har tidligere avslørt at eieren er «en svært høytstående tjenestemann i Russland».

MYSTISK: Superyachten Lady M, eller «Project Stimulus» til kai i Oslo. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
MYSTISK: Superyachten Lady M, eller «Project Stimulus» til kai i Oslo. Foto: Sondre Steen Holvik / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tips og rykter rundt den lekre superyachten «Lady M» har siden Dagbladet skrev om den i går formiddag flommet inn.

Blant annet var det mange som hadde funnet ut at den britiske milliardæren og baronen Michael Ashcroft har en yacht med samme navn. Men hans farkost er 46 fot mindre enn yachten som ligger og dupper ved Operahuset i Oslo.

Dagbladet spurte han for sikkerhets skyld på Twitter, der svaret var et klart «Nei!!» på spørsmål om det var hans yacht som var på Norgestur.

Noen tipset om at eieren var russisk, koreansk, svensk og østeuropeisk.

Andre var mer konkrete: At det er Madonnas nye yacht. Eller kanskje Midelfart? Eller kanskje Christopher O'Neills bryllupsgave til prinsesse Madeleine? Men dette er nok mindre sannsynlig siden prisen er på over 300 millioner kroner.

- Hemmelig At den var bygd i Wisconsin, var alt matrosene ville si i går. Da Dagbladet oppsøkte yachten i dag, var det en nesten like ordknapp kaptein som sto ved bassenget på akterdekket sammen med noen andre.

- Det er hemmelig, er alt han vil si om eieren og laget hysj-bevegelse med hånda.

Kapteinen ville ikke fortelle hva han selv heter eller hvor han kommer fra og smiler som svar på flere av Dagbladets spørsmål.

- Er den eid av en privatperson eller et selskap?

- Det kan jeg ikke fortelle deg.

- Men kan du fortelle om hvordan det er å være kaptein om bord? Hvordan gikk turen over Atlanterhavet?

- Det var røft.

Madonna-rykter Dagbladet konfronterte kapteinen også med de mange ryktene som har oppstått om hvem som eier yachten.

- Har du hørt det om at Madonna eier den? spør kapteinen og smiler.

- Vi setter ut noen av ryktene selv.

Men tidligere kaptein Christopher Young, som jobber ved verftet Palmer Johnson, var litt mer avslørende da han ble konfrontert om eieren av kanadiske CBC News.

- Høytstående russisk tjenestemann Han forteller at at eieren er en russisk privatperson, og at yachten er på sin «leveringstur».

- Det er en svært høytstående tjenestemann i Russland, avslørte Young.

- Det blir hans private yacht, og blir ikke åpen for offentligheten. Det kommer til å være mye sikkerhet rundt den, sa Young.

LUKSUS: Yachten Lady M vekker stor interesse ved kai i Oslo. Her ligger den ved Havnelageret i går. Nå har den blitt flyttet lengre ut og innenfor gjerder. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
LUKSUS: Yachten Lady M vekker stor interesse ved kai i Oslo. Her ligger den ved Havnelageret i går. Nå har den blitt flyttet lengre ut og innenfor gjerder. Foto. Nina Hansen / Dagbladet Vis mer