- Det er hennes far og onkel som bestemmer

Tanta til jenta som skal ha blitt tvangsgiftet som 13-åring forteller om mennenes rolle.

MOTSTRIDENDE: Klienten til advokat Sidsel Katralen (i midten) ga andre detaljer rundt "forlovelsen" enn jentas fetter og offeret selv. I bakgrunnene forsvarerne Heidi Ysen og Aase Sigmond. 
Foto: Sara Johannessen / Scanpix
MOTSTRIDENDE: Klienten til advokat Sidsel Katralen (i midten) ga andre detaljer rundt "forlovelsen" enn jentas fetter og offeret selv. I bakgrunnene forsvarerne Heidi Ysen og Aase Sigmond. Foto: Sara Johannessen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Også tanten (47) til jenta som skal ha blitt giftet bort til sin sju år eldre fetter i Oslo, er tiltalt i tvangsekteskap-saken, som også omfatter vold og seksuelle overgrep.

- Onkelen ba om jentas hånd Mens kvinnens sønn hevder at det kun var hans og jentas beslutninger som lå bak forholdet, etterlot 47-åringen et helt annet inntrykk i Oslo tingrett i dag. Ifølge henne var det fedrene i de to familiene, etter iniativ fra den eldste mannen, som bestemte at 13-åringen skulle forloves med fetteren.

- En dag kom min mann og sa at han hadde snakket med jentas far og hadde bedt om hennes hånd. Jeg var ikke forberedt på det. [Fetteren] gikk først ikke med på det, han ble overrasket, men det ble klart at det var snakk om en forlovelse og at det først senere skulle bestemmes om de skulle gifte seg, forteller kvinnen.

Hun opplyser at hennes ektemann, jentas onkel, «bidro med ansvar overfor» også overfor den andre familien. Kvinnene hadde ingen innflytelse over denne typen beslutninger, og ble bedt om å ikke blande seg.

- Jeg og hennes mor er tilstede, men det er hennes far og onkel som bestemmer, sier 47-åringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer