Oppdragelse

- Det er hjemme, ikke på skolen, barna må lære høflighet

Pensjonert lærer mener det er for seint når barna er 10 år. 

«TIL FORELDRENE»: Den pensjonerte læreren Paulo Gandro synes ikke oppdragerrollen må legges på lærerne. Foto: Anders Rosenberg / Privat
«TIL FORELDRENE»: Den pensjonerte læreren Paulo Gandro synes ikke oppdragerrollen må legges på lærerne. Foto: Anders Rosenberg / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Tenk om man kunne henge opp dette på hver eneste skole, sier svensk-portugisiske Paulo Gandra (73) til Dagbladet.

Den pensjonerte læreren mener mange foreldre hadde hatt godt av å blitt påminnet beskjeden som henger på en portugisisk skolevegg:

«Det er i hjemmet man lærer barna de magiske ordene «god dag», «vær så god», «unnskyld» og takk».Det er også hjemme at man lærer å være respektfull, ikke juge, komme til tida, være flittig, solidarisk og respektere sine venner, eldre og alle lærere.Hjemme lærer man seg også å være renslig, ikke prate med munnen full og ikke kaste søppel på gulvet eller på bakken.Det er fortsatt hjemme man lærer seg å være organisert, ta vare på tingene sine og å ikke røre andres ting.Her i skolen lærer vi språk, matte, historie, geografi, fysikk, vitenskapelige fag, engelsk og gym. Vi bare forsterker den oppdragelsen barna får hjemme av sine foreldre!»

Gandra har vært lærer i Stockholm 40 år, og har opplevd å ha mange engasjerte, veloppdragene elever, men da han fant lista delt av en barndomsvenn i en åpen Facebook-gruppe, måtte han dele det med svenskene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer