- Det er hyggelig å spise kake, men det har aldri løst noe fattigdomsproblem

Mens Siv og Erna i går feiret regjeringens ettårsdag med kake, minner Sveinung Rotevatn dem på de 80 000 fattige barna i Norge.

KAKE TIL (PARTI)FOLKET: Regjeringen markerte i går sin ettårsdag - finansminister Siv Jensen (Frp) og statsminister Erna Solberg (H) feiret dagen med marsipankake. Det avfyres nå skarpe skremmeskudd i forkant av regjeringens budsjettforhandlinger med støttepartiene KrF og Venstre. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KAKE TIL (PARTI)FOLKET: Regjeringen markerte i går sin ettårsdag - finansminister Siv Jensen (Frp) og statsminister Erna Solberg (H) feiret dagen med marsipankake. Det avfyres nå skarpe skremmeskudd i forkant av regjeringens budsjettforhandlinger med støttepartiene KrF og Venstre. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gårsdagen jubileum for regjeringen - den historiske Høyre/Frp-regjeringen tiltrådte 16. oktober i fjor - ble festlig markert.

Partilederne, statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp), serverte marsipankake til partikolleger. Det var et hyggelig avbrekk fra stortingshverdagen, der partigruppene nå forbereder seg på knalltøffe budsjettforhandlinger med støttepartiene KrF og Venstre.

- Det er hyggelig å spise kake, men det har aldri løst noe fattigdomsproblem, sier Venstres Sveinung Rotevatn, med referanse til det mest berømte, men trolig feilaktig tillagte, sitatet til den østerriske tenåringsprinsessa Marie Antoinette.

Etter at hun ble dronning i Frankrike i 1774 skal hun angivelig ha raljert over fattigfolket mens det var brødmangel i Paris, med sitatet: «Har de ikke brød, la dem spise kake».

- Poenget er: Én av grunnene til at Venstre ønsket å skifte regjering, var at det ble flere fattige barn under de rødgrønne. Nå er det nesten 80 000 fattige barn i Norge. Jeg oppfatter av vi er enige på borgerlig side om at dette er et problem, og at vi må gjøre noe med det. men jeg er i alvorlig tvil om budsjettet regjeringen har lagt fram vil føre til færre fattige barn neste år - kanskje heller tvert om, sier Rotevatn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer