PER I HAGEN: Det tok tid å venne seg til stillheten og været på Senja. Første gang Per Sandberg klagde over at det var for kaldt i badevannet, fikk han beskjed om å kjøpe seg en våtdrakt. Her i hytta han og sønnen (9) har bygd i hagen. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
PER I HAGEN: Det tok tid å venne seg til stillheten og været på Senja. Første gang Per Sandberg klagde over at det var for kaldt i badevannet, fikk han beskjed om å kjøpe seg en våtdrakt. Her i hytta han og sønnen (9) har bygd i hagen. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

Det er i hagen Per Sandberg søker terapi for all kranglingen. Heldigvis er det en stor hage

- Selvsagt blir jeg møkk lei av å stå i stormen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

SENJA (Dagbladet): Per Sandberg står og plystrer en blomstersang på kjøkkenet, mens hans nyeste hageprosjekt spruter vann opp i en fiskedam.

En sjelden gang glir Hurtigruten stille forbi stuevinduet. Det er hit, hvor bygdas stillhet er trykkende, at kjærligheten har ført Politikk-Norges største bråkmaker.

- Jeg har blitt ei vaktbikkje, en «pain in the ass» for alle. Det siste året har jeg følt at den rollen er veldig vanskelig. For når det blir hektisk og vanskelig går det på bekostning av noe, nemlig familien, sier Sandberg. Det som skulle være en stille periode for Frp-politikeren fra Skogn, har vist seg å bli et voldsomt rabalder.

Etter valget i 2013 ble Sandberg stående utenfor regjeringen. Han sa han ville prioritere familien og et rolig liv. Og husket tilbake til da han sto på kanten av en veranda i 2006. Bare ett skritt til, og åtte etasjer ned, så ville alt bråket være over. Han trengte ro.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn