- Det er i hodet til Jens det er kaos

Helsepolitikk var første tema i den siste partilederdebatten.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I kveld sender NRK partilederdebatt med Ap, Høyre, Frp, Krf, Mdg, Sv, Rødt, Sp og Venstre.

Det ble heftig debatt allerede fra starten da det var temaet helsepolitikk som stod på planen.

SISTE DEBATT: Valgkampens siste partilederdebatt på NRK sendes fra Chateau Neuf i Oslo.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SISTE DEBATT: Valgkampens siste partilederdebatt på NRK sendes fra Chateau Neuf i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Jens Stoltenberg startet med å si at det vil bli kaos i helsepolitikken med en eventuell borgerlig regjering.

- Det er bare i hodet til Jens det er kaos, svarte Høyre-leder Erna Solberg.

- Må bli enige Mange av partiene er enige i at Norge trenger både offentlig og privat helsevesen, men er uenige om hvordan det skal organiseres og finansieres.

- En ting Erna og jeg må bli enige om er om vi skal sette et tak på hvor mange vi behandler eller om det er behovene som skal styre hvor mange vi behandler, sa Frp-leder Siv Jensen.

- Vi mener det er behovene. Og hvis vi er enige om det, så må vi være med å finansiere det det koster. Dette må vi bli enige om, og dette kommer Frp til å loss for hvis vi blir sterke i en ny regjering.

SV-leder Audun Lysbakken sier vi står overfor et veivalg.

- Veivalget vi står overfor nå er om vi skal utvikle oss mot mer butikk, eller mindre butikk, som SV står for. Vi må sørge for at de beste sykepleierne, og de beste legene kommer inn i vårt helsevesen - det er pasientene som skal få overskuddet i helsevesenet, ingen andre, sier SV-leder Audun Lysbakken.

- En katastrofe Bjørnar Moxnes, leder for partiet Rødt, sier han er stolt av Norge har et av verdens beste helsesystemer.

- Men jeg møter helsearbeidere som må løpe fortere og fortere og fortere, sier Moxnes.

- Dere har lagt ned Aker sykehus - en katastrofe. I stedet er folk flyttet til A-hus hvor det allerede er fullt og ligger folk i gangene.

 

Siv Jensen kaller det Norge helsevesenet et klassedelt helsevesen.

- Det er fordi de private tilbudene kun er tilgjengelig for de som kan kjøpe seg ut av køene ved hjelp av en feit lommebok. Vi mener at de private tilbudene skal være tilgjengelig for alle, finansiert av det offentlige.
Ifølge Dagbladets siste måling, gjort i samarbeid med Ipsos MMI, har om lag ti prosent av velgerne fremdeles ikke bestemt seg for hvordan de skal stemme under stortingsvalget på mandag. Det utgjør 364 360 stemmer, som er viktige for politikerne.