- Det er ikke Ap's rolle å legitimere regjeringens feilgrep

Mani Hussaini og Thorbjørn Berntsen ut mot Arbeiderpartiet.

Mot dumping i Førdefjorden: Mani Hussaini og Thorbjørn Berntsen vil presse Arbeiderpartiet til å stemme mot dumping av avfall Førdejorden. Foto:  Lars Eivind Bones/Morten Kristoffersen.
Mot dumping i Førdefjorden: Mani Hussaini og Thorbjørn Berntsen vil presse Arbeiderpartiet til å stemme mot dumping av avfall Førdejorden. Foto: Lars Eivind Bones/Morten Kristoffersen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): AUF-leder Mani Hussaini og tidligere miljøvernminister for Arbeiderpartiet (Ap) Thorbjørn Berntsen vil nå presse Ap til å stemme mot dumping i Førdefjorden og for utredning av andre alternativer.

Svakt grunnlag - Beslutningene er tatt på for svakt grunnlag. Arbeiderpartiet har alltid vært et miljøparti. Det må de vise nå, sier Hussaini.

Klima- og miljødepartementet gav i april Selskapet Nordic Mining ASA tillatelse til å dumpe 250 millioner tonn gruveavfall i Førdefjorden. Opposisjonen pålegger regjeringen å utrede alternativer til sjødeponi, nå ber Hussaini og Berntsen AP vise at de er et miljøparti.

Ikke mulig å spore miljøpolitikk- Arbeiderpartiet må vise lederskap mot det grønne skiftet, sier Hussaini. Grunnlaget for dette vedtaket er for svakt.

Tidligere miljøminister Thorbjørn Berntsen er enig.

- Det er ikke noe miljøpolitikk å spore her, vil Arbeiderpartiet ha en grønn politikk, må de søke etter grønne løsninger, og det kan ikke være å dumpe millioner av avfall fra industrivirksomhet ned i en fjor.

Diskusjonen om dumping av gruveavfall i Førdefjorden tok en overaskende vending i Stortingets energi- og miljøkomité, torsdag forrige uke. Senterpartiet fremmet da forslag om at alternative deponeringsløsninger på land skal konsekvensutredes før beslutningen om dumpingen iverksettes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer