SKAPTE ENGASJEMENT: Kristine Madeleine Banggrens kommentar om yrkesfag skapte enormt engasjement i fjor sommer. Nå har innlegget fått nytt liv igjen. Foto: Linn Cecilie Pettersen
SKAPTE ENGASJEMENT: Kristine Madeleine Banggrens kommentar om yrkesfag skapte enormt engasjement i fjor sommer. Nå har innlegget fått nytt liv igjen. Foto: Linn Cecilie PettersenVis mer

Det er ikke «bare bare» å være elektriker, mener Kristine (21), som studerer juss

Har fått enorm oppmerksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er veldig, veldig morsomt, sier Kristine Madeleine Banggren (21) til Dagbladet.

I august i fjor, da hun jobba i lokalavisa Ringerikes Blad, skrev hun kommentaren «Bare» elektriker».

Den fikk enorm oppmerksomhet, og skapte stort engasjement i hele Norge.

Nå har den fått nytt liv igjen, og bare den siste uka har den blitt vist nesten 350 000 ganger, ifølge avisa.

- Jeg hadde egentlig gitt slipp på den, så det kom som en overraskelse da Ringerikes Blad ringte og sa den hadde blitt delt flere hundre tusen ganger bare denne uka, sier hun.

- Stort skille - Hvorfor blir den lest igjen nå?

- Mange fylker gjør nå sine hovedopptak til videregående opplæring. Det kan være en grunn. Men jeg tror temaet alltid vil være aktuelt. Det handler om hvordan vi ser på utdanning og menneskers verdi, sier hun.

Totalt har innlegget blitt vist nesten 570 000 ganger. I tillegg har den har blitt tatt inn i varmen av kronprinsparet, og har fått plass i en Cappelen Damm-lærebok.

- Da jeg gikk på videregående, og spesielt i russetida, merka jeg et stort skille mellom dem som gikk på studiespesialiserende og de som gikk yrkesfag. Det var svartrussen for seg, og rødrussen for seg, sier hun, og legger til:

- Jeg ville få fram at verdien i et menneske ikke ligger i hva man gjør eller hvilke linje man går på. Vi trenger et mangfold av yrker og mennesker.

- Positive reaksjoner - Hva slags reaksjoner har du fått i etterkant?

- Jeg har fått veldig mange positive reaksjoner. Særlig fra folk i nærmiljøet mitt, men også fra andre. Mange syns jeg poengterte noe viktig, sier hun.

Hun har selv valgt å flytte fra hjemstedet Hole i Buskerud til Bergen for å studere juss. Hun er også fast engasjert for Aftenpostens Si:D, en kommentarspalte for ungdom, og jobber i sommer med et prosjekt om valg og ungdom for NRK Hordaland og BA.

Drømmen er å bli politisk kommentator.

- Jeg er vel kanskje selv akademiker, men jeg er totalt avhengig av for eksempel en elektriker. Det er viktig at alle yrker anerkjennes, sier hun.