- Det er ikke bare syrerne som flykter fra IS. Hva med oss?

Syrere på flukt fra IS har god sjanse for å få asyl. Irakere, derimot.

HJELP OSS!  Dunya Youssif (30) var lærer fra Irak, men er nå på flukt sammen med mannen og deres 6 år gamle datter i Libanon. - Vi flyktet fra IS. Her i Libanon er det alt for mange flyktninger. Noen må hjelpe oss, sier Youssif.  Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HJELP OSS! Dunya Youssif (30) var lærer fra Irak, men er nå på flukt sammen med mannen og deres 6 år gamle datter i Libanon. - Vi flyktet fra IS. Her i Libanon er det alt for mange flyktninger. Noen må hjelpe oss, sier Youssif. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEIRUT (Dagbladet): I den kristne delen av Beirut høres barnerop og latter fra bak en mur. Her driver organisasjonen Insan Association en skole for irakiske flyktningbarn. 48 jenter og gutter i alderen ni til 12 år får undervisning av to irakiske lærere. Barna er svært ivrige og holder armene høyt opp i været, i håp om at nettopp de får svare på den smilende læreren Dunyas Youssefs spørsmål.

- Skolen er vårt lys i hverdagen. Livet som flyktning her i Libanon er nemlig ekstremt vanskelig. Vi har brukt opp alle sparepengene våre, og sliter med å overleve, forteller lærer Dunya så fort barna er ute av skoleporten.

- Hjelp oss! Den smilende, men slitne læreren fortsetter:

- Dere er fra Norge? Kan dere hjelpe oss dit? Libanon er overfylt av flyktninger. Her er 1,5 millioner flyktninger i et land der libaneserne sjøl er slitne og uten arbeid. Hvordan tror du det blir når vi kommer hit, på toppen av alle problemene? Spør Dunya Youssef (30).

Hun, mannen og deres seks år gamle datter bodde opprinnelig i den kurdiske byen Bartella, ikke langt unna Mosul. Terrorgruppa IS tok kontroll over Mosul i juni 2014. Da flyktet den lille familien. Nå har de bodd ett år og to måneder i Libanon. Sparepengene er brukt opp, og de har fått låne ekstra penger fra fjerne slektninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer