- Det er ikke bare tull det hun sier

Forsker forstår Siv Jensens frykt for islamisering. Men politisjef i Malmö avviser sharia-påstander.

FÅR FORSKERSTØTTE: Siv Jensen advarer mot snikislamering av Norge. Forsker Inger-Lise Lien ved Najonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress forstår Frp-formannens frykt.
Foto: Berit Roald / SCANPIX
FÅR FORSKERSTØTTE: Siv Jensen advarer mot snikislamering av Norge. Forsker Inger-Lise Lien ved Najonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress forstår Frp-formannens frykt. Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Debatten er opphetet etter at Frp-formann Siv Jensen i en tale til partiets landsstyre i helga advarte mot det hun kaller en snikislamisering av Norge.

Bakgrunnen for partiformannens utspill er hijabsaken og krav fra islamske grupper om egen undervisning og om egen mat i norske fengsler.

- Det vi ser er områder i Oslo som er veldig tett befolket av folk med minoritetsbakgrunn. Vi vet veldig lite om hva som skjer der og det er svært uheldig, sa Jensen til Dagbladet.no tidligere i dag.

- Ønsker større islamiseringForsker Inger-Lise Lien ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) har forståelse for den frykten FrP-formann Siv Jensen føler på og utbasunerer om «snikislamisering» av Norge.

- Oslo har en del bydeler med stor innvandrerprosent. Det foregår en større grad av polarisering enn tidligere. I innvandrermiljøene finnes det krefter som ønsker stadig større grad av islamisering. Det finnes de som mener at det norske samfunnet er umoralsk og vil beskytte sine barn mot dette. Siv Jensen har rett i det, sier Inger-Lise Lien til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer