- Det er ikke de flinkeste jentene som sliter mest psykisk

De som sliter både på skolen, sosialt og hjemme, som er mest utsatt for psykiske problemer.

INTEGRERT:  Undersøkelse fra Ungdata viser at det ikke er de flinkeste jente som sliter mest med psykisk helse. Illustrasjonsfoto: BERIT ROALD / NTB SCANPIX
INTEGRERT: Undersøkelse fra Ungdata viser at det ikke er de flinkeste jente som sliter mest med psykisk helse. Illustrasjonsfoto: BERIT ROALD / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ikke de ambisiøse ungdommene som sliter mest med psykiske helseplager. Det er tvert imot dem som er dårligst integrert i skolen, familien og på fritidsarenaen som er mest plaget.

- Det vi ser er at det er de ungdommene som er lite integrerte som sliter mest, og denne gruppen fortjener nå å få oppmerksomhet, sier prosjektleder for Ungdata, Anders Bakken.

I de siste åra har det vært mye fokus på ambisiøse og godt integrerte ungdommer som opplever presentasjonspress og har dårlig psykisk helse som følge av dette.

- Det finnes også velintegrerte og ambisiøse ungdommer som sliter, men det spørs om ikke denne gruppen har fått litt for mye medieoppmerksomhet de seinere åra, sier Bakken, som nå ønsker å nyansere bildet som er skapt.

Ungdomsårene Han legger til at dette viser hvor viktig det er å styrke det forebyggende arbeidet som skjer lokalt, og at forebygging må skje på tvers av de arenaene som ungdom befinner seg.

Undersøkelsen viser at omfanget av psykiske plager øker gjennom ungdomsårene, og særlig i løpet av ungdomstrinnet. Guttene sliter sjeldnere med depressive plager enn jentene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.