Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er ikke en forbikjøring

Sjåførens forklaring. Nå har han gitt fra seg førerkortet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vogntogsjåfør Knut Heitmann, med 100 000 kilometer i året bak rattet på trafikktette østlandsveier, filmet denne galskapskjøringen på E18 ved Elvestadkrysset i jobbtrafikken ut av Oslo onsdag 8. januar.

Sjåførens opptak er av den mørke bilen øverst - lenger ned tre andre livsfarlige forbikjøringer på norske veier det siste halvåret.

To dager etter hadde hadde politiet fått videoopptaket av ferden og bilens registreringsnummer, men prioriterte ikke å kontakte sjåføren de to første ukene i en travel hverdag med flere store krimsaker.

Nå Indre Østfold politistasjon avhørt sjåføren, beslaglagt førerkortet og sendt saken til påtale, melder lokalavisa smaalenene.no.

- Ikke forbikjøring - Bilføreren har erkjent straffskyld for uaktsom kjøring, og gitt samtykke til beslagleggelse av førerkortet. Ifølge forklaringen skal det ikke ha dreid seg om en forbikjøring, men et øyeblikks uoppmerksomhet, sier politioverbetjent Rune Isaksen ved Indre Østfold politistasjon.

Sjåføren ville ikke snakke med Dagbladet tirsdag kveld, men henviste til advokat.

Opptaket fra vogntogsjåføren er vist et sekssifret antall ganger.

Og Knut Heitmann er glad for at politi og påtalemyndiget ser på kjøringen, som han karakteriserer som livsfarlig.

- Mitt mål har ikke vært sånn voldsom oppmerksomhet. Men jeg ser så mange livsfarlige manøvre i trafikken at jeg håper slike bilder kan få folk bak rattet til å tenke seg om før de kvester andre og seg selv. Flere yrkeskolleger støtter meg, sier Heitmann og er glad for at politiet har tatt videoopptakene på alvor.

Hele Norges coronakart