-TRAGISK: (f.v.) Mats Bjarg, Henning Høifødt og Daniel Henriksbø var søndag ute og filmet uværet, det er trolig bare Høifødt som har kommet fra det med livet i behold. Foto: Montasje
-TRAGISK: (f.v.) Mats Bjarg, Henning Høifødt og Daniel Henriksbø var søndag ute og filmet uværet, det er trolig bare Høifødt som har kommet fra det med livet i behold. Foto: MontasjeVis mer

- Det er ikke forsvarlig å iverksette søk nå

Letingen etter Daniel (27) og Mats (25) er utsatt på grunn av dårlig vær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag var produsent Daniel Henriksbø, b-fotograf Mats Bjarg og fotograf Henning Høifødt ute for å filme naturbilder til filmen «Skumringslandet», da de ble kastet til sjøs av kjempebølger.

Høifødt kom seg mirakuløst fra ulykken uten skader, men Henriksbø og Bjarg er fremdeles savnet. I går fortalte politiet at de antar at de leter etter omkomne.

Ny vurdering - Værforholdene på Stapnes er av slik art at det ikke vil være forsvarlig å iverksette søk i området, skriver politiet i Rogaland i en pressemelding tirsdag morgen.

Politiet vil foreta en ny vurdering om været endrer seg.

Filmcrewet som jobbet med filmen er i dyp sorg. Flere av de pårørende var i går med på letingen etter de to som ennå ikke er funnet.

Farlig område - En stor takk til alle sammen. En stor takk rettes også til politi og redningsmannskap fra ambulanse og brannvesen. De var raskt på plass på ulykkesstedet. Tragedien som har rammet oss, er til stor påkjenning for alle i crewet, skriver filmcrewet i en pressemelding.

Søkerforholdene er i går var bedre enn hva de er i dag, og søndag ble det rapportert om 20 meter høye bølger og full storm. Det som gjør letingen enda vanskeligere er området.

- Dette er et veldig farlig område å søke i, fordi det kystlinja er så kupert. Redningsmannskapene er utstyrt med hjelm og klatreutstyr, sier Seglem til Dagbladet.