- Det er ikke fredelige demonstranter som kaster molotov-coctails og skyter med våpen

Politiet i Ferguson melder om nok en voldelig natt. Men sier de selv ikke har løsnet ett eneste skudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FERGUSON (Dagbladet): Det var nok ei urolig natt i Ferguson i Missouri i natt, etter at en politimann for halvannen uke siden skjøt og drepte den ubevæpnede afroamerikanske Michael Brown (18).

- Det er ikke fredelige demonstranter som kaster molotov-coctails og skyter med våpen. Dette er ikke noe demonstranter gjør, men voldelige kriminelle, sier politikaptein Ron Johnson på en pressekonferanse natt til tirsdag amerikansk tid.

31 arrestert Han er fra Missouri State Highway Patrol (utrykningspolitiet) og har hatt ansvaret for sikkerheten under demonstrasjonene siden torsdag da lokalpolitiet ble fratatt ansvaret. Han er også oppvokst ikke langt unna og marsjerte i forrige uke sammen med demonstrantene.

Natt til tirsdag ble 31 personer arrestert, og to personer er skutt. Det har vært minst to branner, og flere skuddløsninger. To våpen er beslaglagt.

De to pistolene, som ble beslaglagt fra en bil, og en molotovcocktail politiet hadde konfiskert, lå på et bord foran detaljer.

- Men politiet har ikke avfyrt ett eneste skudd, sier Johnson.

- Ikke glorifiser vold Johnson hyller de fredelige demonstrantene og oppfordrer dem til å ta til gatene og la sine stemmer bli hørt. Samtidig advarer han mot de voldelige elementene som ifølge politiet har blandet seg med demonstrantene og skapt voldelige situasjoner de siste dagene. Tirsdag oppfordrer han derfor de fredelige demonstrantene om å demonstrere på dagtid, men avviser at det er snakk om et portforbud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer