Coronavirus i Norge:

- Det er ikke greit!

Fortsatt kjører noen rett forbi testsenteret på Svinesund. Frp-leder Siv Jensen synes ikke at det er greit.

GRENSETESTING: Frp-leder Siv Jensen tar et nytt oppgjør med regjeringen om grensetesting. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
GRENSETESTING: Frp-leder Siv Jensen tar et nytt oppgjør med regjeringen om grensetesting. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tre uker etter at det ble innført obligatorisk grensetesting, opplyser kommunedirektør Roar Vevelstad i Halden kommune at folk fortsatt kjører rett forbi testsenteret på Svinesund. Nå tar Frp-leder Siv Jensen et nytt oppgjør med regjeringen.

- Regjeringen er helt bakpå med tanke på håndheving av regelverket. Jeg tror at det oppleves som ekstremt provoserende for dem som er omfattet av ekstremt inngripende tiltak. Det er faktisk folk som har sittet på hjemmekontor siden mars, og folk har faktisk mistet jobben sin, samtidig oppleves det som at personer kan reise ukontrollert over grensa med den risikoen det innebærer. Det er ikke greit! sier Jensen til Dagbladet.

Obligatorisk testing

Opposisjonen med Jensen i spissen har bedt om obligatorisk grensetesting i månedsvis, men tiltaket ble ikke iverksatt før 2. januar. Dette fordi helsemyndighetene ikke anbefalte tiltaket før seint i desember, slik som helseminister Bent Høie tidligere har forklart.

Årsaken til at helsemyndighetene ikke har anbefalt tiltaket tidligere, er at de har fryktet at det skal medføre betydelige kapasitetsutfordringer for grensekommunene. Men i slutten av desember besluttet de at tiltaket likevel er nødvendig på grunn av risikoen for å importere muterte virusvarianter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer