DEKORERTE BUSSHOLDEPLASS: Miljøpartiet De Grønne har dekorert bussholdeplasser i Haram for å sette fokus på kollektivtilbudet i kommunen. Foto: Statens Vegvesen Møre og Romsdal
DEKORERTE BUSSHOLDEPLASS: Miljøpartiet De Grønne har dekorert bussholdeplasser i Haram for å sette fokus på kollektivtilbudet i kommunen. Foto: Statens Vegvesen Møre og RomsdalVis mer

- Det er ikke «Haram» å pynte leskur

Miljøpartiet de Grønne aksjonerer på bussholdeplassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kontrollingenørene til Statens vegvesen i Møre og Romsdal pleier å foreta jevnlige inspeksjoner for å se om tilstanden på veier og veiutstyr er vedlikeholdt.

Men i går morges kom en av dem over et leskur med en standar helt utenom det vanlige, i Tennfjord i Haram kommune.

- Vi trekker litt på smilebåndet når vi kommer over noe slik, sier kommunikasjonssjef Anne Marit Øksenvåg Johansen i Statens vegvesen i Møre og Romsdal.

Flere pyntede bussholdeplasser I leskuret lå det bøker og annet lesestoff, og etter at Johansen la ut bildet på Vegvesenets Facebook-sider har ikke positiv respons latt vente på seg.

«Omtenksomme folk i Tennfjorden i tilfelle bussen er forsinket»

«Det er helt fantastisk at det får stå»

«Genial trend!»

Men det er slett ikke det eneste leskuret som er pyntet. Det har kommet inn rapporter om dekorerte leskur i Brattvågen, Hamnsundet og på kaia på Skjelten. På sistnevnte er det også mulig å finne pledd for å dekke seg mot den kalde høstvinden.

MDG står bak - Vi er glad for at folk går i bresjen og gjør det koselig for dem som benytter seg av kollektivtrafikken, sier Johansen.

Hun er ikke helt sikker på hvem som står bak aksjonen, men har på følelsen av at det er Miljøpartiet De Grønne (MDG) som har «renovert» holdeplassene. Partiet har blant annet stått bak liknende aksjoner i Hamar, Moss, Eidsvoll og Melhus

Dette blir bekreftet av partiet.

- Vi hadde håpet på at det ikke ble oppdaget så fort, men vi har fått så mange positive tilbakemeldinger at det kan hende vi må dekorere enda flere bussholdeplasser, sier MDGs 1.-kandidat til kommunestyret i Haram, Linn Beate Hajro.

Sammen med lederen av MDG i Haram, Silje Mathisen, benyttet hun natt til onsdag på å gjøre de grå bussholdeplassene koseligere.

- Jeg vet hvor kjedelig det kan være på bussholdeplassen i all slags vær, og derfor tenkte vi det hadde vært fint med kreative bussholdeplasser. Det skal ikke være «Haram» å pynte leskur, sier Hajro og sikter til det arabiske ordet for forbudt.

Politisk budskap Aksjonen har også et politisk budskap, og partiet ønsker å sette søkelyset på kollektivtilbudet i kommunen.

- Vi mener at kollektivtilbudet i kommunen kan forbedres. Bussene går altfor sjelden som igjen fører til at folk heller benytter seg av bil, sier Hajro.

Men Johansen i Vegvesenet kan ikke love bussholdeplassene immunitet.

- Det får stå slik en liten stund før det blir gjort noe med det, sier hun.

Men MDG tar også ansvaret med å rydde bort tingene hvis de blir bedt om det.

- Vi rydder selvsagt etter oss om det er ønskelig, men håper at de reisende får kose seg så lenge det varer, sier Hajro.