Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er ikke hemmelig, men jeg vil ikke si noe

Manuela Ramin-Osmundsen er i hardt vær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da Manuela Ramin-Osmundsen ble utnevnt til toppsjef i Utlendingsdirektoratet i 2006, ble Ida Hjort Kraby invitert til privat feiring hjemme hos den nåværende barne- og likestillingsministeren, skriver VG.

I tillegg innrømmer Ramin-Osmundsen at hun ved minst en anledning har vært i privat selskap hos juristen som for få dager ble utnevnt til nytt barneombud.

- For ca seks år siden inviterte Ida Kraby til et stort selskap. Da ble Terje og jeg invitert som par, sier ministeren til VG.

- Ikke venner

Dette står i kontrast til uttalelsene hun kommer med til papirutgaven av Dagbladet i dag.

- Vi er bekjente. Men vi er ikke nære omgangsvenner, sier til avisa.

Ramin-Osmundsen sier hun aldri ba departementet vurdere hennes habilitet i utnevnelsen av det nye barneombudet.

- Mitt kjennskap til Ida Hjort Kraby er av en slik karakter at jeg ikke har sett det nødvendig. Jeg har ikke vært i tvil, sier hun.

I HARDT VÆR: Vi er bekjente. Men vi er ikke nære omgangsvenner, sier barne- og likestillingsminister  Manuela Ramin-Osmundsen om det nye barneombudet. Foto: SCANPIX
I HARDT VÆR: Vi er bekjente. Men vi er ikke nære omgangsvenner, sier barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen om det nye barneombudet. Foto: SCANPIX Vis mer

Hemmelig nettverk

De to kvinnene har møtt hverandre gjennom et nettverk av kvinnelige jurister. Barne- og likestillingsministeren vil ikke navngi medlemmene av nettverket.

- Det er ikke noe hemmelig, men jeg synes ikke det er noe jeg behøver å si noe mer om. Vi er flere jenter som er jurister som er med, men det er ikke alltid de samme som møter opp. Jeg mener derfor det blir meningsløst å navngi enkeltpersoner, sier Ramin-Osmundsen til Aftenposten i dag.

Ida Hjort Kraby tar over som barneombud etter Reidar Hjermann, Han er det første ombudet som ikke får sitte mer enn en fireårsperiode, og mange mener årsaken er at han i flere aktuelle saker har talt regjeringen midt i mot. Hjort Kraby kommer fra jobben som advokat ved regjeringens eget advokatkontor.

Politikere reagerer

Frp-formann Siv Jensen krever at Manuela Ramin-Osmundsen ber Stortinget om tilgivelse etter at Hjermann måtte gå til fordel for Hjort Kraby.

I dag vil Stortinget kalle statsråden inn på teppet.

- Jeg vil anbefale statsråden å legge seg paddeflat ganske fort, desto før jo heller. Hun må bite i det sure eplet og heller be om tilgivelse i stedet for å rote det til ytterligere. Det er åpenbart at det er noen som har gjort noe dumt, sier Jensen til papirutgaven av Dagbladet.

Hun mener det i framtida bør være Stortinget som utnevner ombudet.

- Da vil en få et skille i forhold til regjeringen, særlig når en gang på gang ser mønsteret med Ap som utnevner sine egne. De vil ikke ha debatt, de vil ha klakører, sier hun.

Med seg i kravet har Jensen regjeringspartiet SV, i tillegg er Høyre på gli.

- Ombudet skal være en vaktbikkje, og da kan det være problematisk om vaktbikkja blir utnevnt av departementet den skal passe på, sier Høyres nestleder, Per-Kristian Foss, til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media