SJOKK-BILDE: Etter offentliggjøringen av det som skal være et rasistisk bilde av guvernør Ralph Northam fra studietiden, mener flere partifeller at guvernør Ralph Northam i Virginia burde trekke seg. Foto: Eastern Virginia Medical School
SJOKK-BILDE: Etter offentliggjøringen av det som skal være et rasistisk bilde av guvernør Ralph Northam fra studietiden, mener flere partifeller at guvernør Ralph Northam i Virginia burde trekke seg. Foto: Eastern Virginia Medical School Vis mer

Snur etter avsløring av rasistisk bilde:

- Det er ikke jeg som er avbildet

Guvernør Ralph Northam i Virginia sier samtidig at han nekter å trekke seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et bilde av det som skal være guvernøren i Virginia i USA, Ralph Northam, fra studietida ble fredag publisert på det høyorienterte nettstedet Big League Politics, og videre i andre medier.

Bildet stammer fra årboka fra universitetet hvor guvernøren studerte medisin på 1980-tallet, og viser én person sminket som en afroamerikaner, og en annen som er kledd som et medlem av Ku Klux Klan.

- Ikke meg på bildet

Northam bekreftet i går at han er en av personene på bilde - men nå snur han.

På en pressekonferanse lørdag sier han at det ikke er han som er avbildet i årboka.

- I går kveld fikk jeg satt meg ned og sett skikkelig på bilde. Det er definitivt ikke meg. Det ser jeg nå, sa Northam før han fortsatte:

- Jeg skjønner at mange vil finne det vanskelig å tro. Bildet er på samme side som andre bilder jeg sendte inn og på en side som har mitt navn på.

I går sa han imidlertid noe annet etter at bildet ble publisert:

- Jeg er svært lei meg for beslutningen om å opptre som jeg gjorde på dette bildet og for smerten som den beslutningen forårsaket den gang og nå.

I HARDT VÆR: Guvernær Ralph Northam har de siste dagene vært i hardt vær etter avsløringen av et rasistisk bilde av ham fra studietida. Nå nekter han for at det er han som er avbildet. Foto: Steve Helber / AP / NTB scanpix
I HARDT VÆR: Guvernær Ralph Northam har de siste dagene vært i hardt vær etter avsløringen av et rasistisk bilde av ham fra studietida. Nå nekter han for at det er han som er avbildet. Foto: Steve Helber / AP / NTB scanpix Vis mer

Nekter å trekke seg

Northam er demokrat og har vært i hardt vær etter at bilde ble publisert. Både politiske motstandere og partifeller har bedt han om å trekke seg.

Blant annet tvitret den demokratiske senatoren og presidentkandidaten Kamala Harris, som selv er afroamerikaner, dette etter å ha sett bildet:

- Rasismens smuss har ingen plass i våre regjeringsbygninger.

Men Northam nekter å gi etter.

- Jeg har planer om å fortsette å lede. Om vi kommer til et punkt hvor vi føler at vi ikke lenger klarer å gjøre det som er best for Virginia så vil vi vurdere det på nytt, avsluttet guvernøren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer