Snur etter avsløring av rasistisk bilde:

- Det er ikke jeg som er avbildet

Guvernør Ralph Northam i Virginia sier samtidig at han nekter å trekke seg.

SJOKK-BILDE: Etter offentliggjøringen av det som skal være et rasistisk bilde av guvernør Ralph Northam fra studietiden, mener flere partifeller at guvernør Ralph Northam i Virginia burde trekke seg. Foto: Eastern Virginia Medical School
SJOKK-BILDE: Etter offentliggjøringen av det som skal være et rasistisk bilde av guvernør Ralph Northam fra studietiden, mener flere partifeller at guvernør Ralph Northam i Virginia burde trekke seg. Foto: Eastern Virginia Medical School Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et bilde av det som skal være guvernøren i Virginia i USA, Ralph Northam, fra studietida ble fredag publisert på det høyorienterte nettstedet Big League Politics, og videre i andre medier.

Bildet stammer fra årboka fra universitetet hvor guvernøren studerte medisin på 1980-tallet, og viser én person sminket som en afroamerikaner, og en annen som er kledd som et medlem av Ku Klux Klan.

- Ikke meg på bildet

Northam bekreftet i går at han er en av personene på bilde - men nå snur han.

På en pressekonferanse lørdag sier han at det ikke er han som er avbildet i årboka.

- I går kveld fikk jeg satt meg ned og sett skikkelig på bilde. Det er definitivt ikke meg. Det ser jeg nå, sa Northam før han fortsatte:

- Jeg skjønner at mange vil finne det vanskelig å tro. Bildet er på samme side som andre bilder jeg sendte inn og på en side som har mitt navn på.

I går sa han imidlertid noe annet etter at bildet ble publisert:

- Jeg er svært lei meg for beslutningen om å opptre som jeg gjorde på dette bildet og for smerten som den beslutningen forårsaket den gang og nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer