- Det er ikke kommunene det er noe galt med

- Det er journalistene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stein Aabø skriver i sin artikkel «Visst kommer kongen» at norske journalister ikke vet hvem KS er.

Det sier nok desverre mer om den yrkesgruppen enn det sier noe om KS og kommunesektoren.

Som nesten for å unnskylde denne mangel på kunnskap, fortsetter han med følgende nedlatende setning om det norske folks interesser og engasjement:

«Kommunenes situasjon er normalt for kjedelig, for grå, for mangfoldig og for komplisert til å engasjere et stort publikum.»

Sannheten er nok heller at mangelvaren er den gjennomsnittlige journalists evne til å fatte det utrolige spenningsfeltet som kommunal virksomhet er.

Og mangler den, kan man nok ikke forvente at det finnes evne til å formidle alt det spennende som foregår på en engasjerende måte. Jeg tror journaliststanden bør jobbe med egne ferdigheter og kunnskapsnivå framfor å dekke sin utilstrekkelighet bak en påstand om at det norske folk ikke har evne til engasjement når saker blir komplisert.

Kommunene er ikke kjedelige: - Sannheten er nok heller at mangelvaren er den gjennomsnittlige journalists evne til å fatte det utrolige spenningsfeltet som kommunal virksomhet er, skriver innsenderen. Foto: Scanpix
Kommunene er ikke kjedelige: - Sannheten er nok heller at mangelvaren er den gjennomsnittlige journalists evne til å fatte det utrolige spenningsfeltet som kommunal virksomhet er, skriver innsenderen. Foto: Scanpix Vis mer