Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er ikke lenger spørsmål om han må gå av, men et spørsmål om når

Kampene i Aleppo blir beskrevet som «spikeren i Assads kiste».

-SPIKEREN I KISTA: Demonstranter brant et bilde av sin president Bashar al-Assad under en demonstrasjon nær Damaskus for noen dager siden. Foto: REUTERS/Shaam News Network/Handout/NTBScanpix
-SPIKEREN I KISTA: Demonstranter brant et bilde av sin president Bashar al-Assad under en demonstrasjon nær Damaskus for noen dager siden. Foto: REUTERS/Shaam News Network/Handout/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var gjennom helgen voldsomme kamper i Syrias største by Aleppo, der regjeringsstyrkene blant annet har skutt raketter fra kamphelikoptre.

En talsmann for hæren hevdet sent søndag kveld at den nå har tatt tilbake kontrollen over den sentrale bydelen Salaheddin.

- Vi har nå gjenvunnet fullstendig kontroll over Salaheddin fra leiesoldatene, sa offiseren til syrisk TV.

- Om noen få dager vil Aleppo være trygg igjen, legger han til.

Journalister fra nyhetsbyrået Reuters i Aleppo klarte ikke å verifisere påstandene søndag kveld.

Spiker i kista USAs forsvarsminister Leon Panetta sier angrepene mot egen befolkning er spikeren i kista for president Bashar al-Assad.

- Om de fortsetter disse tragiske angrepene mot sin egen befolkning i Aleppo, så tror jeg det vil bety spikeren i kista for Assad, sa forsvarsministeren på vei til Midtøsten søndag.

- Det er ikke lenger spørsmål om han må gå av, men et spørsmål om når.

Panetta understreket behovet for å støtte opposisjonen, men signaliserte ingen økt amerikansk støtte. USA bistår opprørerne med kommunikasjonsutstyr og medisinsk utstyr, men har overlatt jobbe med å bevæpne dem til andre land.

Krisen i Syria vil naturlig nok dominere den amerikanske forsvarsministerens samtaler i regionen den neste uka. Panetta uttrykte søndag bekymring for Syrias kjemiske og biologiske våpen og strømmen av flyktninger.

200 000 flyktet Minst 200 000 mennesker har flyktet fra kampene i Aleppo i løpet av to dager, ifølge FN. Byen har om lag 2,5 millioner innbyggere.

FNs sjef for humanitære spørsmål, Valerie Amos, sier det ikke er kjent hvor mange som er igjen i byen.

- Mange mennesker har midlertidig søkt tilflukt i skoler og andre offentlige bygninger i tryggere områder, sier Amos, som ber om at hjelpeorganisasjoner må få adgang til Aleppo.

Det er Den internasjonale Røde Kors-komiteen og Røde Halvmåne i Syria som har utarbeidet anslaget over antall mennesker som har forlatt Aleppo de siste to dagene.

- Jeg ber alle parter i kampene sørge for at de ikke rammer sivile og at de gir humanitære organisasjoner fri adgang, sier Amos.

(NTB)


- ASSAD MÅ GÅ: USAs forsvarsminister Leon Panetta sier at angrepene mot egen befolkning er spikeren i kista for Assad. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP/NTBScanpix
- ASSAD MÅ GÅ: USAs forsvarsminister Leon Panetta sier at angrepene mot egen befolkning er spikeren i kista for Assad. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP/NTBScanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media