Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Det er ikke lett å si noe til dere som kan oppleves som meningsfylt.»

Tonene fra fiolinen til prestedatteren Kari Johansen (11) spente en streng av følelser og fellesskap da etterlatte og hjelpearbeidere i går kveld samlet seg til minnemarkering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PHUKET (Dagbladet): Det var en helt spesiell stemning under den første felles samlingen av etterlatte, hjelpemannskaper og pressefolk. På forhånd hadde flere av de etterlatte gjort det klart at de ikke kunne delta i noe som markerte at alt håp om å finne overlevende er ute. De ville ikke ha noe som minnet om en begravelsesseremoni.

Slik ble det heller ikke.

En meget beveget og personlig ambassadør Ragne Birte Lund innledet med å hilse fra kong Harald, men brukte også ord fra sin egen sønn som for flere år siden var utsatt for en alvorlig ulykke.

Slik ble temaet for samlingen anslått:

Fellesskap, medmenneskelighet og solidaritet.

Tre norske prester er nå i Phuket for å bistå alle nordmenn som er involvert i katastrofearbeidet i det sørlige Thailand. Det var disse prestene som tok initiativet til minnemarkeringen som fant sted i den lokale adventistkirken. Bortimot 50 mennesker deltok, av dem i underkant av tjue etterlatte. Midt i den fuktige tropevarmen var deler av omgivelsene merkelig hjemlige: Adventistkirken har et alter av skifer som kunne vært hentet fra en norsk fjellkirke. Ambulerende sjømannsprest for Asia Sør, Stein Vangen, la i sin tale vekt på fellesskapet. Vangen henvendte seg direkte til de etterlatte og sa:

-  Det er ikke lett å si noe til dere som kan oppleves som meningsfylt. Men jeg håper dere opplever at menneskene her, ved berøringer, blikk og ord, støtter dere. At vi vil stå sammen med dere.

Minnemarkeringen ble avsluttet med at de frammøtte tente lys som ble satt i sand. Sandstrendene i dette området er aldri langt unna bevisstheten hos dem som har sett katastrofens konsekvenser.

SORGTUNGT: Under minnestunden var de som har opplevd tragedien på nært hold til stede, sammen med medisinsk personell, identifiseringsetterforskere og presse.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media