«Det er ikke meningen å klå, det bare blir sånn»

Mens vanlige norske ungdommer drikker seg fulle og samler russeknuter, ligger 154 jenter i telt for å gjøre karriere i forsvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SESSVOLLMOEN (Dagbladet): «Kompani!»«Rett!»«Givakt!»154 jenter står på tåhev i 22 sirlige rekker. Major Steinar Andersen er hanen i hønsegården, som med myndig stemme gir jentene en følelse av hvordan det er i forsvaret.«Og ... På stedet hvil!»

154 jenter senker skuldrene, snur seg og møter blikket til en av de sju fremmede som de delte telt med sist natt, som kanskje ikke er fremmede lenger, men smått begynnende vennskap.

Jentesatsing Egentlig skulle de fleste av dem begynt russefeiringa denne helga, i stedet har de dratt på «Kvinnecamp», forsvarets satsing for å sikre rekruttering av de flinkeste jentene til lederutdanningene sine.

Samtlige 154 jenter på Sessvollmoen nord for Gardermoen har søkt forsvarets lederutdanning. Forsvaret takker for tiliten ved å invitere til leir og legger seg med smørsida opp. Jentene blir flydd inn fra hele landet på forsvarets regning, får uniform og sko, bo i telt, knytte kontakter, blir presentert for kvinnelige rollemodeller og får et personlig treningsprogram i hånda på vei hjem, hvis de fysiske opptakskravene oppleves som tøffe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer