GIR IKKE OPP: Eks-lensmann i Stranda Jens Arne Hessegjerde jobbet med Trude Espås-drapet i 15 år. - Jeg har alltid prøvd å legge det bort når jeg kommer hjem. Det nytter ikke å bruke 24 timer i døgnet på det. Men det hender du tenker på det i andre sammenhenger også. Av forskjellige grunner, sier Hessegjerde. Her er han ved steinen Espås sist ble observert før hun ble drept i Geiranger i august 1996.
GIR IKKE OPP: Eks-lensmann i Stranda Jens Arne Hessegjerde jobbet med Trude Espås-drapet i 15 år. - Jeg har alltid prøvd å legge det bort når jeg kommer hjem. Det nytter ikke å bruke 24 timer i døgnet på det. Men det hender du tenker på det i andre sammenhenger også. Av forskjellige grunner, sier Hessegjerde. Her er han ved steinen Espås sist ble observert før hun ble drept i Geiranger i august 1996.Vis mer

«Det er ikke mer enn en uke siden sist jeg fikk tips»

Nå forteller den pensjonerte lensmannen Jens Arne Hessegjerde om feilene han mener politiet gjorde i Trude Espås-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

GEIRANGER (Dagbladet): Fredag 9. august 1996 fikk Jens Arne Hessegjerde telefonen som skulle endre alt. - Jeg fikk en telefon like før halv ti. Da ringte husøkonomen på Union Hotel og meldte at ei av jentene ikke var kommet på jobb. Og de hadde ikke fått kontakt.

- Jeg vet det nøyaktige klokkeslettet fordi neste ferje skulle gå fra Stranda klokka 9.40. Da ba jeg en av betjentene gjøre seg klar, slik at han rakk den ferja. Så vi var ganske tidig i Geiranger.

- I første omgang trodde vi  kanskje det var skjedd en ulykke. Trude var glad i å gå i fjellet, forteller Hessegjerde til Dagbladet.

LES OGSÅ: 24 kvinnelige drapsofre - 24 mordere går løs: I over 50 år har politiet jaktet svar på hvorfor disse 24 kvinnene og jentene aldri kom tilbake.

Sommerjobb

Den 21 år gamle stuepiken Trude Espås fra Orkanger hadde hatt sommerjobb på ærverdige Union Hotel i Geiranger i bare ei uke.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn