Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er ikke mulig å ignorere studentenes økonomigap

Studentorganisasjon innkaller til hastemøte etter budsjettkutt.

KJEMPER: 
Leder av Norsk studentorganisasjon, Ola Magnussen Rydje i Vandrehallen i Stortinget etter presentasjonen av  regjeringens forslag til tilleggsproposisjon for statsbudsjettet 2014.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KJEMPER: Leder av Norsk studentorganisasjon, Ola Magnussen Rydje i Vandrehallen i Stortinget etter presentasjonen av regjeringens forslag til tilleggsproposisjon for statsbudsjettet 2014. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk studentorganisasjon (NSO) innkaller til hastemøte etter at det fredag ble gjort klart at den nye regjeringen kutter elleve måneders studiestøtte fra budsjettet.

NSO mener at den lave støtten til studenter går ut over kvaliteten på utdanningene.

- Det er ikke mulig å ignorere det gapet som er mellom studentenes faktiske økonomi og behovet vi har for økt støtte. Studentene har sakket akterut i årevis, og forskjellene bare øker. Elleve måneders studiestøtte er rett politikk til rett tid, uttaler leder Ola Magnussen Rydje i NSO i en pressemelding.

Landets studentledere samt Venstre-leder Trine Skei Grande og leder i KrF, Knut Arild Hareide, er invitert til hastemøtet søndag.

- Studentlederne må nå diskutere hvilke konsekvenser dette vil få for studentene og kvaliteten på høyere utdanning, samt hvordan landets studenter skal reagere dersom dette blir vedtatt i endelig budsjett, sier Rydje.

Da Høyre/Frp-regjeringen fredag la fram forslag til endringer i de rødgrønnes budsjett for 2014, ble det klart at de mener elleve måneders støtte blir for dyrt på lang sikt. I stedet ønsker de å øke den månedlige utbetalingen med 345 kroner.

Venstres finanspolitiske talsmann Terje Breivik lover omkamp om studiestøtten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media