Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er ikke mulig å møte publikum på den måten. Man kan ikke bare skylde på dårlige ressurser

Jan Bøhler (Ap) håper politiet feilformulerte innbrudd-utsagn.

OVERRASKET: Jan Bøhler (Ap) håper politiet har ordlagt seg feil, etter at en kvinne ikke skal utelukke at innbrudds-saken hennes henlegges. Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
OVERRASKET: Jan Bøhler (Ap) håper politiet har ordlagt seg feil, etter at en kvinne ikke skal utelukke at innbrudds-saken hennes henlegges. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg kan ikke forstå hva politiet mener med det utsagnet. Det går ikke an å skylde på dårlige ressurser, sier Ap-politiker Jan Bøhler om politiets håndtering av innbruddet på Enerhaugen studenthus på Tøyen.

Justispolitikeren har lest saken om Nina Hovland Moronski, som ble nødt til å klatre over og kastet seg over på naboens balkong - i fjerde etasje, da innbruddstyver brøt seg inn mens hun var hjemme. Fra utsiden hørte hun tyvene forsyne seg.

Bøhler reagerer på svaret Moronski fikk fra politiet da hun selv kontaktet dem:

- Grønland politistasjon får inn mellom 500 og 700 saker i uka, så jeg kunne bare tenke meg selv at saken kanskje blir nedprioritert til fordel for større kriminalsaker, fortalte Moronski.

- Går på trygghetsfølelsen Bøhler er overrasket over utsagnet, som også Dagbladet har fått bekreftet av politietterforsker Marius Erlandrud.

- Jeg håper virkelig at dette bare er et utsagn som har kommet feil ut. Det er ikke mulig å møte publikum på den måten etter et slikt innbrudd - man kan ikke bare skylde på dårlige ressurser. Dette går på folks trygghetsfølelse i eget hjem, sier han.

Han forteller at Oslo-politiet i 2009 år opprettet en gruppe som ene og alene skal ta seg av vinningskriminalitet. Han synes det er rart at gruppa ikke skal ta seg av også denne saken.

- Det vil være rart og oppsiktsvekkende om de ikke har kontaktet dem etter innbruddet. Den gruppa leverte knallresultater, og har halvert innbruddene, sier han.

Etterretning- og vinningsavsnittet det ble oppretta i mai 2009. I januar skrev Dagbladet om gruppa, som på kort tid fikk ned antallet innbrudd i villaer og leiligheter i Oslo. De fikk tallene fra 1817 innbrudd i januar 2009 til 852 innbrudd ved overgangen til 2013.

- Kan ikke forstå Bøhler mener Grønland politistasjon derfor ikke kan skylde på dårlige ressurser, siden en egen grupper knyttet til slike kriminalsaker.

SKUFFET: Nina Hovland Moronski måtte klatre ut fra sin egen balkong, og over til naboens, i fjerde etasje i denne blokka. Hun forstår at politiet har mange saker å løse, men synes det er leit at saken kan bli henlagt. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SKUFFET: Nina Hovland Moronski måtte klatre ut fra sin egen balkong, og over til naboens, i fjerde etasje i denne blokka. Hun forstår at politiet har mange saker å løse, men synes det er leit at saken kan bli henlagt. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg kan ikke forstå at de sier det til både kvinnen og Dagbladet. Det er helt nødvendig at folk føler seg trygge hjemme i sitt egen hjem. Det må være helt grunnleggende for folk i Oslo, sier han.

Geir Ellefsen er leder for etterretning- og vinningsavsnittet. Han vil ikke kommentere utsagnet fra politiet.

- Det er vanskelig for meg å kommentere én sak, men jeg kan si at vi prioriterer innbrudd særdeles, særdeles høyt.

- Løses ikke på en uke Ellefsen, som selv holder til ved avsnittets hovedkontor på Majorstua, forstår at Grønland politistasjon har mye å gjøre.

- De har fått hovedansvaret for ransgruppa, forteller han, og viser til de mange ranene begått i Oslo den siste tida. Selv har de ansvaret for innbrudd.

EGEN GRUPPE: Etterretning og Vinningsavsnittet ble oppretta i 2009, for å forhindre innbrudd og vinningskriminalitet. De fikk tallene halvert, men nå er Jan Bøhler overrasket, hvis det stemmer at gruppa ikke ble kontaktet etter innbruddet hos Nina. Hun fikk håndtaket ødelagt, og PC og lader stjålet. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
EGEN GRUPPE: Etterretning og Vinningsavsnittet ble oppretta i 2009, for å forhindre innbrudd og vinningskriminalitet. De fikk tallene halvert, men nå er Jan Bøhler overrasket, hvis det stemmer at gruppa ikke ble kontaktet etter innbruddet hos Nina. Hun fikk håndtaket ødelagt, og PC og lader stjålet. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Han viser til en nedgang i antall innbrudd i hovedstaden, og sier avsnittet jobber hardt for å slå ned på de kriminelle gjengene.

- Det er ikke sånn at en sak løses på én uke. Det kan ta lang tid, og ofte jobber vi lenge med å ta de som står bak flere handlinger, sier han.

ERFAREN: Geir Ellefsen i Oslo-politiets Etterretnings -og vinningsavsnitt viser til nedgang i antall innbrudd i hovedstaden. Tidligere denne måneden ble to vietnamesere dømt for nesten 50 innbrudd på Østlandet. Ellefsen sier det tar lang tid å fakke tyvene, som ofte står bak flere innbrudd. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
ERFAREN: Geir Ellefsen i Oslo-politiets Etterretnings -og vinningsavsnitt viser til nedgang i antall innbrudd i hovedstaden. Tidligere denne måneden ble to vietnamesere dømt for nesten 50 innbrudd på Østlandet. Ellefsen sier det tar lang tid å fakke tyvene, som ofte står bak flere innbrudd. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer