«Det er ikke mulig å skjønne hvor ille det er i Gaza før du er her»

Norske Kristin Øren og John Eivind Jensen er i Gaza. Se hva de svarte leserne her.

I GAZA:  Kristin Øren og John Eivind Jensen er i Gaza for å kartlegge hva som trengs av hjelp framover på oppdrag for Norwac.
I GAZA: Kristin Øren og John Eivind Jensen er i Gaza for å kartlegge hva som trengs av hjelp framover på oppdrag for Norwac. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GAZA BY (Dagbladet.no): Øren og Jensen er i nå i Gaza for den norske organisasjonen Norwac (Norwegian Aid Committee), for å kartlegge hva som trengs av hjelp framover i den statlige helsetjenesten i krigsherjede Gaza. I tillegg følger de opp Norwac-prosjekt iverksatt tidligere.

 

To uker på fødeavdelingen

52-årige Øren kom til Gaza allerede den 19. januar, og bidrar som anestesisykepleier på Shifa-sykehuset. De første to ukene bodde hun på fødeavdelingen.

 

- Da fikk jeg jo anledning til å snakke med damene der. Noen fødte barn, andre mistet dem. En kvinne lå på sykehuset og grudde seg til å komme hjem, fordi hun og den nyfødte babyen ikke hadde et hus å komme tilbake til siden det var bombet, sier Kristiansund-kvinnen og fortsetter:

 

- Kvinnen var redd for barna sine, som var innkvartert på en skole i Jabaliya. De hadde ikke noe. Hun sa til meg at hun skulle amme barnet sitt, men at hun ikke har penger til mat sjøl, for å få produsert melken, sier Øren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer