Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er ikke noe departement hun ikke kan håndtere

Senterpartiet vil ha Marit Arnstad som statsråd i ny rødgrønn regjering.

 VIL IKKE SI NOE: Men Marit Arnstad er trolig på vei tilbake i politikken. Foto: SCANPIX.
VIL IKKE SI NOE: Men Marit Arnstad er trolig på vei tilbake i politikken. Foto: SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): De siste dagene har flere medier spekulert i at tidligere olje- og energiminister Marit Arnstad (Sp) kan bli statsråd i den nye rød-grønne regjeringen. Senterpartiet ønsker seg «superkvinnen»Arnstad tilbake.

- Jeg tror de fleste betrakter henne som veldig velkommen. Marit er ei bra dame, det er det bred enighet om i Senterpartiet, sier Ola Borten Moe.

Kan klare alt
Olje- og energidepartementet har vært nevnt spesielt. Ikke bare fordi hun har hatt ministerposten tidligere, men også fordi Terje Riis-Johansen har signalisert til avisa Varden at det er for slitsomt å pendle mellom Oslo og familien i Skien. Justis- og finans-departementet kan også være aktuelt for Marit Arnstad.

- Det er ikke noe departement hun ikke kan håndtere, sier Ola Borten Moe.

Savner politikken
Men Marit Arnstad vil ikke selv si noe om politikk-planene sine.

- Jeg har ingen formeninger om det nå, jeg har ingenting å si. Det er bare spekulasjoner i media, sier hun hemmelighetsfullt til Dagbladet.

Marit Arnstad droppet politikken for fire år siden for å flytte hjem til Skatval i Nord-Trøndelag med sønnen. Under Senterpartiets valgkampåpning i Levanger, sa Arnstad at hun har savnet politikken, og varslet et mulig comeback:

- Jeg vil ikke avskrive det. En vet ikke hva som skjer, sa hun til Trønder-Avisa.

Til VG gjentok hun noe av det samme tirsdag.

- Det er artig å drive med politikk. Det er ingenting i min private situasjon som gjør det umulig å være statsråd. Men jeg kan ikke se noen grunn til å skifte ut noen av Senterpartiets statsråder, sa hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling