«Det er ikke noe galt i å henge på en homsebar»

Den amerikanske forsvaret forbereder seg på å ta imot homofile tjenestegjørende.

OPPLÆRING:  Sersjant Jay Milinichik hadde i dag undervisning for soldatene ved Camp Pendleton i California. Soldatene skal nå forberedes på å ta imot homofile og lesbiske tjenestegjørende, og tilpasse seg de nye instruksene. Foto: AP Photo/Lenny Ignelzi/Scanpix
OPPLÆRING: Sersjant Jay Milinichik hadde i dag undervisning for soldatene ved Camp Pendleton i California. Soldatene skal nå forberedes på å ta imot homofile og lesbiske tjenestegjørende, og tilpasse seg de nye instruksene. Foto: AP Photo/Lenny Ignelzi/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Hvis en soldat ser to menn i sin brigade som kysser ved et kjøpesenter etter å ha gått av vakt, så skal han reagere som om han ser en mann og en kvinne.

- Hvis vedkommende ser en soldat i sivil på TV som deltar i en demonstrasjon under parolen «Støtt homofile og lesbiske i militæret», skal dette aksepteres som ytringsfrihet.

Slik lyder instruksene til den amerikanske forsvaret. USA forbereder seg i disse dager på å ta imot homofile tjenestegjørende, etter 17 år med ordningen som er bedre kjent som «Don't ask, don't tell» (ikke spør, ikke fortell).

Vitser - Disse forandringene er politiske. Politikken handler om å underordne seg ordre og forventet adferd, og har ingenting med overbevisning å gjøre, står det instruksene, ifølge nyhetsbyrået AP.

Manualene som er oversendt til det amerikanske forsvaret tar for seg en rekke scenarier - alt fra å se en person tilbringe tid på en bar for homofile til å overhøre vitser fra personer som nekter å dusje sammen med homofile.

Det er ikke noe galt med å henge på en homsebar, står det å lese i instruksene. En offiser som opplever vitsing om lesbiske og homofile i garderobene skal minne marinesoldatene på at diskriminering eller trakassering ikke er akseptabelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.