Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Det er ikke noe galt i å henge på en homsebar»

Den amerikanske forsvaret forbereder seg på å ta imot homofile tjenestegjørende.

OPPLÆRING:  Sersjant Jay Milinichik hadde i dag undervisning for soldatene ved Camp Pendleton i California. Soldatene skal nå forberedes på å ta imot homofile og lesbiske tjenestegjørende, og tilpasse seg de nye instruksene. Foto: AP Photo/Lenny Ignelzi/Scanpix
OPPLÆRING: Sersjant Jay Milinichik hadde i dag undervisning for soldatene ved Camp Pendleton i California. Soldatene skal nå forberedes på å ta imot homofile og lesbiske tjenestegjørende, og tilpasse seg de nye instruksene. Foto: AP Photo/Lenny Ignelzi/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hvis en soldat ser to menn i sin brigade som kysser ved et kjøpesenter etter å ha gått av vakt, så skal han reagere som om han ser en mann og en kvinne.

- Hvis vedkommende ser en soldat i sivil på TV som deltar i en demonstrasjon under parolen «Støtt homofile og lesbiske i militæret», skal dette aksepteres som ytringsfrihet.

Slik lyder instruksene til den amerikanske forsvaret. USA forbereder seg i disse dager på å ta imot homofile tjenestegjørende, etter 17 år med ordningen som er bedre kjent som «Don't ask, don't tell» (ikke spør, ikke fortell).

Vitser - Disse forandringene er politiske. Politikken handler om å underordne seg ordre og forventet adferd, og har ingenting med overbevisning å gjøre, står det instruksene, ifølge nyhetsbyrået AP.

Manualene som er oversendt til det amerikanske forsvaret tar for seg en rekke scenarier - alt fra å se en person tilbringe tid på en bar for homofile til å overhøre vitser fra personer som nekter å dusje sammen med homofile.

Det er ikke noe galt med å henge på en homsebar, står det å lese i instruksene. En offiser som opplever vitsing om lesbiske og homofile i garderobene skal minne marinesoldatene på at diskriminering eller trakassering ikke er akseptabelt.

Må følge ordre Forsvaret sier de ikke forventer at soldatene vil endre sine personlige holdninger. Men alle er nødt til å følge ordre.

- Du er nødt til å følge ordre som involverer interaksjon med lesbiske eller homofile, selv om uviljen mot å gjøre det handler om sterke moralske eller religiøse overbevisninger, står det i instruksen.

I desember i fjor opphevet president Barack Obama loven som forbød åpent homofile å tjenestegjøre i det amerikanske militæret.

«Don't ask, don't tell»-ordningen ble innført i 1993, og var et kompromiss innført av president Bill Clinton som gjorde at homofile og lesbiske kunne tjenestegjøre. Prinsippet var at man enten måtte tie om sin homofile legning eller bli dimittert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media