«Det er ikke noe galt i å henge på en homsebar»

Den amerikanske forsvaret forbereder seg på å ta imot homofile tjenestegjørende.

OPPLÆRING:  Sersjant Jay Milinichik hadde i dag undervisning for soldatene ved Camp Pendleton i California. Soldatene skal nå forberedes på å ta imot homofile og lesbiske tjenestegjørende, og tilpasse seg de nye instruksene. Foto: AP Photo/Lenny Ignelzi/Scanpix
OPPLÆRING: Sersjant Jay Milinichik hadde i dag undervisning for soldatene ved Camp Pendleton i California. Soldatene skal nå forberedes på å ta imot homofile og lesbiske tjenestegjørende, og tilpasse seg de nye instruksene. Foto: AP Photo/Lenny Ignelzi/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Hvis en soldat ser to menn i sin brigade som kysser ved et kjøpesenter etter å ha gått av vakt, så skal han reagere som om han ser en mann og en kvinne.

- Hvis vedkommende ser en soldat i sivil på TV som deltar i en demonstrasjon under parolen «Støtt homofile og lesbiske i militæret», skal dette aksepteres som ytringsfrihet.

Slik lyder instruksene til den amerikanske forsvaret. USA forbereder seg i disse dager på å ta imot homofile tjenestegjørende, etter 17 år med ordningen som er bedre kjent som «Don't ask, don't tell» (ikke spør, ikke fortell).

Vitser - Disse forandringene er politiske. Politikken handler om å underordne seg ordre og forventet adferd, og har ingenting med overbevisning å gjøre, står det instruksene, ifølge nyhetsbyrået AP.

Manualene som er oversendt til det amerikanske forsvaret tar for seg en rekke scenarier - alt fra å se en person tilbringe tid på en bar for homofile til å overhøre vitser fra personer som nekter å dusje sammen med homofile.

Det er ikke noe galt med å henge på en homsebar, står det å lese i instruksene. En offiser som opplever vitsing om lesbiske og homofile i garderobene skal minne marinesoldatene på at diskriminering eller trakassering ikke er akseptabelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer