- Det er ikke noe prisverdig med disse avsløringene

Hillary Clinton kommenterer på lekkasjene fra Wikileaks.

KOMMENTERER: USAs utenriksminister Hillary Clinton var i kveld norsk tid på plass i det amerikanske utenrikdsepartementet i Washington, og kommenterte Wikileaks-avsløringene. Hun mener avsløringene kan sette amerikanske diplomaters liv i fare. AP Photo/Evan Vucci
KOMMENTERER: USAs utenriksminister Hillary Clinton var i kveld norsk tid på plass i det amerikanske utenrikdsepartementet i Washington, og kommenterte Wikileaks-avsløringene. Hun mener avsløringene kan sette amerikanske diplomaters liv i fare. AP Photo/Evan Vucci Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USAs utenriksminister Hillary Clinton kommenterte i kveld norsk tid påstandene fra de offentliggjorte Wikileaksdokumentene. 

- Jeg vil legge til at det amerikanske folket, våre venner og partnere kan være sikre på at vi gjør aggressive tiltak for å holde de rette vedkomne ansvarlige for dette, sa Clinton under den korte pressekonferansen i det amerikanske utenriksdepartementet.  

Se video fra pressekonferansen her.

Clinton beklaget at dokumentener fra USAs utenriksdepartement ulovlig har kommet i offentlighetens lys, og forsikret at USA gjør alt som står i deres makt for å hindre at lignende forhold vil skje igjen.

- Dette setter folks liv i fare, det truer vår nasjonale sikkerhet og undergraver vårt samarbeid med andre land, sa Clinton.

Hun ønsket ikke å kommentere enkeltpåstander fra de «angivelige innrapporteringene», og avviste at Wikileaks er med på å avdekke viktig informasjon om hvordan amerikanerne opererer på utenlandsk jord:  

-Tvert om, det vi nå får se er amerikanske diplomater som gjør den jobben vi forventer at de skal gjøre. Det bør gjøre alle av oss stolte, sa Clinton.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer