- Det er ikke noe spesielt sosialt liv

Liv Steimoeggen er ikke som bestemødre flest, der hun bor alene i Kabul - en av verdens farligste byer.

FÅ MØTEPLASSER: I Kabul er det noen få butikker og markeder Liv Steinmoen kan besøke, men restauranter, kino og andre møteplasser er det få av. Foto: Ola Sæther
FÅ MØTEPLASSER: I Kabul er det noen få butikker og markeder Liv Steinmoen kan besøke, men restauranter, kino og andre møteplasser er det få av. Foto: Ola Sæther Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KABUL (Dagbladet): Fra Afghanistans hovedstad styrer hun Kirkens Nødhjelps arbeid i det herjede landet.

- Klart jeg savner barnebarna. Men jeg vet jo ikke om de hadde sett meg så mye mer, selv om jeg hadde vært hjemme i leiligheten i Oslo, sier hun.

I Norge venter fire barnebarn, men hverdagen i Kabul er langt fra noe bestemorliv:  

Bak pansrede porter og høye gjerder «pyntet» med ruller av piggtråd og med væpnede vakter  i hagen har 59-åringen skapt seg et hjem i den afghanske hovedstaden.  På veggene er det bilder av familien, men også motiver fra fjellene hjemme i Alvdal.

Drepes daglig Midt i hjemmehyggen er også sikkerheten ivaretatt innendørs. Badet gjør nytte som et pansret tilfluktsrom i tilfelle angrep. Her er vann og mat, samt en satellitt-telefon.

Liv Steimoeggen  kan ikke gå en tur i byen.

Flere av de internasjonale restaurantene er bombet.  Her er ikke teater, kino eller andre åpne møteplasser. Skal hun noen steder blir hun kjørt av en av Kirkens Nødhjelps lokale sjåfører.   

Iført et sjal som dekker håret og en kappe, hender det hun drar på et marked, til en dagligvareforretning eller til andre butikker. Hvor hun skal og når hun er tilbake skal loggføres. Sikkerhetsregimet til Kirkens Nødhjelp er strengt, men nødvendig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer