- Det er ikke rart folk drar på harrytur til Sverige, men jeg er nesten sikker på at det er enda mer resistens i kjøttet der

Forsker merket antibiotikaresistensen allerede for 20 år siden.

ANTIBIOTIKARESISTENS-FORSKEREN: Overlege og forsker Dag Berild ved infeksjonsavdelingen på Ullevål. 
Foto: Hilda Nyfløt / Dagbladet
ANTIBIOTIKARESISTENS-FORSKEREN: Overlege og forsker Dag Berild ved infeksjonsavdelingen på Ullevål. Foto: Hilda Nyfløt / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg har jobbet med dette i mange år, og merker at jeg blir ydmyk for kompleksiteten i dette, sier overlege og førsteamanuensis ved Instituttet for klinisk medisin ved UiO, Dag Berild, til Dagbladet.

I dag skriver han på et høringsdokument som skal opp i Stortinget seinere denne uka. Han skal snakke om antibiotikaresistens.

Timingen var god, for i dag meldte Nationen at leger slår alarm om ny bakterie i kylling.

- Vanskelig å behandle Berild har forsket på antibiotikaresistens i over 20 år, men har fortsatt ingen klare svar på hvor farlig det er at bakteriene havner i kyllingen og kalkunen vi spiser. 

- Vi vet at det kan gjøre det vanskelig å behandle deg mot infeksjoner med resistente bakterier, om du skulle få det i framtida. Alt fra blodforgiftning til lungebetennelse, urinveisinfeksjon og nyrebekkenbetennelse. Det er sjeldent alvorlig, men det kan bli det, sier han.

Tidligere i år ble det skrevet mye om kyllingfileter som var smittet med såkalte resistente ESBL-bakterier. Denne gangen er det også snakk om kinolonresistente bakterier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer