Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er ikke riktig at tida leger alle sår. Sorg går ikke ut på dato

Jonas Gahr Støre deltar på minnegudstjeneste i Hole kirke.

I HOLE KIRKE:  Utenriksminister Jonas Gahr Støre deltar på minnegudstjenesten i Hole kirke klokka 11. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
I HOLE KIRKE: Utenriksminister Jonas Gahr Støre deltar på minnegudstjenesten i Hole kirke klokka 11. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Over hele landet strømmer sørgende til minnegudstjenester for å ære de døde etter terroren 22. juli i fjor. Utenriksminister Jonas Gahr Støre og kronprinsparet er tilstede i Hole kirke, hvor en minnegudstjenesten vil bli avholdt.

- Det er ikke riktig at tida leger alle sår. Men tiden gjør noe med deg. Sorg går imidlertid ikke ut på dato, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

Les minneord til ofrene her.

- Fylt av følelser Hole kirke er fra 1200-tallet, og har plass til 320 personer inne. Gudstjenesten blir ledet av Tunsberg-biskopen, sammen med prost Kristin Moen Saxegaard og sogneprest Morten Hansen Hunstad. Det er satt opp storskjerm ute.

- Jeg var her den 21. juli i fjor. Hele dagen. Da var det også slikt vakkert vær. Jeg var også tilbake natt til 23/24. juli. I dag er jeg fylt av følelser, sier han.

Støre skal være til stede ved Utvika i hele dag. På Sundvolden hotel vil det i dag være et arrangement for etterlatte, pårørende og berørte etter tragedien.

I OSLO DOMKIRKE:  Minnesermonier forgår i flere norske kirke akkurat nå. Her er kongen utenfor Oslo domkirke. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
I OSLO DOMKIRKE: Minnesermonier forgår i flere norske kirke akkurat nå. Her er kongen utenfor Oslo domkirke. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

- I løpet av det siste året har vi sett mange små og store håndsrekninger. Dette er ikke de store tingene, men trolig de viktigste. Dette må vi også fortsette med, sier han til Dagbladet.

Til stede i kirken er blant andre Jonas Gahr Støre (Ap), Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap), Heikki Holmås (SV), Sigbjørn Johnsen (Ap), Lisbeth Berg-Hansen (Ap), Espen Barth Eide (Ap), og Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Nestleder i Størregruppa for 22. juli-ofrene, Christin Bjelland, er også i Hole.

- Vi har ingen oppskrift på riktig sorg. Den er individuell. Det ser vi også inn i den enkelte familie, sa hun til Dagbladet i dag.

- Norge ikke annerledes En stor minnemarkering finner også sted i Oslo domkirike, hvor kongen, dronningen og prinsesse Märtha Louise skal være til stede. Jens Stoltenberg, Siv Jensen, Audun Lysbakken, Bård Vegar Solhjell, Erna Solberg og Trine Skei Grande er også blant de tilstedeværende.

- Grunnleggende sett er Norge det samme samfunnet. Og det er en styrke, sa Stoltenberg i en tale under minnesermonien utenfor Regjeringskvartalet tidligere i dag.

Han minnet de oppmøtte om løftene som ble sagt for ett år siden.

TILBAKE TIL ØYA:  Anne-Grete Strøm Erichsen, pårørende og AUF-medlemmer var i dag på vei tilbake til Utøya for å markere ettårsdagen for 22. juli-massakeren. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
TILBAKE TIL ØYA: Anne-Grete Strøm Erichsen, pårørende og AUF-medlemmer var i dag på vei tilbake til Utøya for å markere ettårsdagen for 22. juli-massakeren. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer

- 22. juli handler også om å markere våre grunnleggende verdier. Det handler nok en gang å vise at vi er et samfunn som tror på åpenhet, demokrati, mangfold og toleranse, sa han, og fortsatte:

- Jeg er glad for at hele den kongelige familie deltar sammen med sitt folk, sier han.

MINNES DE DØDE:  Oslos ordfører Fabian Stang deltok på minnemarkeringen utenfor regjeringskvartalet i dag klokka 9.30. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
MINNES DE DØDE: Oslos ordfører Fabian Stang deltok på minnemarkeringen utenfor regjeringskvartalet i dag klokka 9.30. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media