- Det er ikke sikkert at dette er over

Lederen av kontrollkomitéen på Stortinget vurderer å granske om Stoltenberg-regjeringen har brutt Grunnloven.

KAN BLI GRANSKET: Hele prosessen med arbeidsdelingen mellom Stoltenberg og kongen kan bli gransket. Her er statsministeren og hans rådgivere Torbjørn Giæver Eriksen (t.v) og Hans Kristian Amundsen (t.h). Foto: Jacques Hvistendahl.
KAN BLI GRANSKET: Hele prosessen med arbeidsdelingen mellom Stoltenberg og kongen kan bli gransket. Her er statsministeren og hans rådgivere Torbjørn Giæver Eriksen (t.v) og Hans Kristian Amundsen (t.h). Foto: Jacques Hvistendahl. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsministeren fikk knallhard kritikk av opposisjonen i går. Fremskrittspartiet vurderer nå om de vil fremme forslag om gransking i kontroll- og konstitusjonskomiteen i Stortinget.

- Det er ikke sikkert dette er over. Dette kan være en sak for komiteen, men vi må se på omstendighetene. Hvis kongen hadde lyst, men ble nektet, og det er i strid med grunnloven, er det veldig alvorlig. Vi vil gå gjennom disse opplysningene, få alt brakt på det rene og vurdere saken i partiet, sier komitéleder Anders Anundsen (Frp) til Dagbladet.

- Bryter Grunnloven I går formiddag sa professor Henning Jakhelln til Dagbladet at kongen - som «landets høyeste befalsmann» - har juridisk rett til å dele ut krigskorset ifølge Grunnlovens paragraf 25

- Juridisk sett blir det derfor feil, etter min mening, om statsministeren nekter kongen å overrekke Krigskorset, sier jusprofessoren.  

La seg flat Da statsminister Jens Stoltenberg kom til Stortingets spørretime i går, var opposisjonspolitikerne fokusert på én sak: Dagbladets avsløring av at han nektet kongen å dele ut krigskorset søndag. Siv Jensen startet spørretimen og gikk rett på sak:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer