SLAPP BABY-NYHET: - Det er ikke sikkert at jeg har lov til å si dette, men Guri skal ha baby, sa Venstres partileder Trine Skei Grande om Venstres førstekandidat i Oslo, Guri Melby. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SLAPP BABY-NYHET: - Det er ikke sikkert at jeg har lov til å si dette, men Guri skal ha baby, sa Venstres partileder Trine Skei Grande om Venstres førstekandidat i Oslo, Guri Melby. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

- Det er ikke sikkert at jeg har lov til å si dette. Men Guri skal ha baby

Partileder Trine Skei Grande kom med kveldens beste nyhet på Venstres valgvake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stemningen steg betraktelig da Venstres partileder Trine Skei Grande gikk opp på scenen under valgvaken i Ingeniørenes hus i Oslo seint mandag kveld.

Da hun kom med kveldens beste nyhet, glemte Venstre-folkene for et øyeblikk de svake resultatene. På det tidspunktet viste tallene en tilbakegang på 2,4 prosentpoeng til 5,7 prosent for Venstre i Oslo, og på ett prosentpoeng til 5,2 prosent nasjonalt.

Baby-nyhet - Det er ikke sikkert at jeg har lov til å si dette, men Guri skal ha baby, sa Skei Grande om Venstres førstekandidat i Oslo, Guri Melby.

Hun sa at hun derfor føler seg trygg på at Venstre har en førstekandidat som vil kjempe for barna.

Fram til da hadde ikke Venstres valgvake hatt så mye å glede seg over.

Med kraftig tilbakegang på den borgerlige siden, tydet mye på at tida var ute for det borgerlige byrådet - hvis ikke Miljøpartiet De Grønne (MDG) overrasker de fleste og innleder et samarbeid med Høyre og Venstre.

Tidligere på kvelden hadde også Venstres førstekandidat i Oslo, Guri Melby, gjort det hun kunne for å holde stemningen oppe, med en tale hvor hun berømmet Venstres fotfolk for innsatsen.


- Hodet hevet Det skinte likevel igjennom at bakteppet var et skuffende resultat for den borgerlige sida.

- Vi kan gå med hodet høyt hevet herfra i dag, uansett hva slags resultat vi ender opp med, sa Melby, som er byråd for miljø og samferdsel under byrådsleder Stian Berger Røsland (H).

At Miljøpartiet De Grønne samtidig så ut til å gjøre et brakvalg, bedyret stortingsrepresentant Abid Q. Raja at han var glad for. Han var spent på hva MDG vil gjøre i Oslo etter valget:

- Miljøpartiet De Grønne har sagt at de er villige til å snakke med hvem som helst. Det  blir veldig spennende om de er villige til å snakke med de borgerlige partiene, sa Raja.

Vanskelig balanse I etterkant av valgkampen konstaterte Raja at det har vært vanskelig for Venstre å finne balansen mellom å være et profilert miljøparti, og å være et helhetlig parti som fronter politikk på mange områder; både skole, oppvekst, næring - og miljø.

- Vi er verken opposisjonsparti eller regjeringsparti, så det er en vanskelig balansegang, det der. Det er ikke sikkert vi har funnet riktig balanse, sa han i en kommentar til MDGs suksess.

Nå ser det ut til at Venstre er klare for å snakke om miljø for fullt. Det må de, dersom de skal nå opp i kampen mot MDG.
- Vi skal gjøre Oslo grønnere, uansett hvilken posisjon vi har, sa Guri Melby fra talerstolen på Venstres valgvake.