- Det er ikke sikkert vi lykkes

Men Kristin Halvorsen ble beroliget etter å ha lest horoskopet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I ettermiddag starter forhandlingene mellom de tre partiene som fikk flertall blant velgerne til å regjerere de neste fire årene.

Men før de kan entre regjeringskvartalet i Oslo sentrum, må Ap, SV og Sp bli enige på Oslos tak hvor Soria Moria konferansesenter ligger.

Om å lykkes

Mange kommentatorer mener at de rød-grønne er dømt til å lykkes, men så sikker er ikke SV-lederen.

- Det er ikke sikkert vi lykkes. Vi har lyst til å lykkes og vi har et ønske om å lykkes, men husk det vi blir enige om her må vi kunne stå inne for overfor hvert vårt parti, sier Halvorsen.

- Jeg må innrømme at jeg er litt skjelven i buksebaken. Men jeg er overbevist om at det er et spennende og godt prosjekt for landet, sier Sp-leder Åslaug Haga.

Kristin Halvorsen sto grytidlig opp i morges og reflekterte over den historiske dagen hun er del av samtidig som hun leste horoskopet sitt i VG og tolket det slik at alt vil gå bra.

- Jeg kjenner et forventningspress, men synes det er stimulerende. Da får man energi og trøkk til å stå på i forhandlinger. Folk har krav på at vi strekker oss til det ytterste, sier Halvorsen.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

Taus om saker

Ingen av partilederne ble fristet ut på glattisen av pressen i dag til å si noe om hva de mener i forskjellige spørsmål. Likevel listet de opp noe av hva de tror blir tøffest å forhandle om.

- Energi er blant de sakene som det er størst uenighet, størst betydning og mest krevende, sier Stoltenberg.

- Balansepunktet mellom miljøhensyn på en side og næringsutvikling på den andre siden, sier Haga.

- Miljø og energi, sier Halvorsen.- Vi skal bli enige om store og små spørsmål som vil ha betydning for hvordan Norge ser ut om ett, to og tjue år. Når vi blir enige om det, så vil dette være norsk politikk.

Forhandlingsdelegasjon

I kulissene i ettermiddag sto en rekke andre sentrale politikere for å hjelpe sine partiledere

Fra Ap møtte partisekretær Martin Kolberg og nestleder Hill-Marta Solberg.

Fra Sosialistisk Venstreparti kom nestleder Øystein Djupedal og Åslaug Haga fra Senterpartiet hadde med seg de tidligere regjeringsmedlemmene Marit Arnstad og Magnhild Meltveit Kleppa.

Forhandlingene tar til klokken 17 og er ventet å være ferdig om ca. to uker.