Telenor-konflikten

- Det er ikke troverdig at han fortsatt har tillit. Det er ingen som overlever en slik tornado

BI-professor Petter Gottschalk tror Telenors konsernsjef Sigve Brekke er ute om noen måneder. 

- HAR TILLIT TIL BREKKE: Telenors konsernsjef Sigve Brekke blir i selskapet. - Enn så lenge, mener BI-professor. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
- HAR TILLIT TIL BREKKE: Telenors konsernsjef Sigve Brekke blir i selskapet. - Enn så lenge, mener BI-professor. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter mer enn en uke med uro i Telenor-ledelsen, ble det i kveld kjent at selskapet fortsatt har tillit til konsernsjef Sigve Brekke.

Det meldte de selv i en pressemelding, etter to dager i møter. Det hele begynte da det ble kjent at styreleder Gunn Wærsted hadde ytret et ønske om at konsernsjefen burde gå av, slik Dagens Næringsliv meldte.

- Kommer ny korsvei

Petter Gottschalk er forsker og professor på Handelshøyskolen BI.

Han har tidligere sagt til Dagbladet at han mente Telenor-konflikten hadde tre mulige utfall; at enten én av dem måtte gå, at bare Wærsted måtte gå eller at bare Brekke måtte gå.

Slik ble det ikke. I stedet skriver Telenor i sin pressemelding at Brekke er riktig person til jobben med å videreutvikle arbeidet. I morgen skal de begge møte på pressekonferanse klokka 11.

- Hvis styremøtet avsluttet med at han fortsatt har tillit, så betyr det at de kommer til en ny korsvei, sier Gottschalk til Dagbladet kort tid etter at nyheten ble kjent.

- Ingen varig løsning

- Det vil skje seinest ved generalforsamlingen i april. Dette er ingen holdbar, varig løsning. Det betyr at de ikke klarte bli enige en avgang for ham nå, og når han ikke selv vil gå av, så måtte det bli slik, mener han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer