Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er ikke veldig vanlig å se to statsledere som står og holder hender

Bilder av Donald Trump og Emmanuel Macron kan tyde på bedre stemning.

«BROMANCE»: Det kan virke som om forholdet mellom Trump og Macron er på vei til å bedre seg betraktelig. Foto: NTB Scanpix
«BROMANCE»: Det kan virke som om forholdet mellom Trump og Macron er på vei til å bedre seg betraktelig. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): President Trump tok imot Frankrikes president Emmanuel Macron tirsdag. Med gjensidig kyss på kinnet og et kroppsspråk ganske ulikt det vi tidligere har sett hos Trump, var det god stemning å spore hos de to.

Verdens pressefotografer har fanget de tilsynelatende hyggelige øyeblikkene, og tirsdagens opptreden er noe annet enn vi tidligere har sett etter Trumps møter med verdensledere.

Flere medier kaller det en «bromance», altså at et godt, gammeldags vennskap mellom menn.

FOTOGRAF: Kyrre Lien jobber som fotograf.
FOTOGRAF: Kyrre Lien jobber som fotograf. Vis mer

- Kontrast

Fotograf Kyrre Lien mener i alle fall noe har endret seg siden de to møttes forrige gang.

- Det slår meg umiddelbart at det er en stor kontrast til bildene vi så sist de møttes, da var det jo ekstremt anstrengt.

- Også er det jo ganske fint å se litt følelser fra Trump. Han har framstilt seg selv ganske følelsesløs, jeg har vel knapt sett ham smile før, påpeker Lien.

Favorittbildet

Liens favoritt blant de siste dagenes eksemplarer er bildet hvor Trump og Macron sammen planter et tre utenfor Det hvite hus, med de to førstedamene i bakgrunnen. Bildet over er en variant av det samme motivet.

SAMARBEID: Med førstedamene i bakgrunnen skulle det plantes utenfor Det hvite hus, i anledning besøket. Foto: NTB Scanpix
SAMARBEID: Med førstedamene i bakgrunnen skulle det plantes utenfor Det hvite hus, i anledning besøket. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det ser jo ut som en scene fra «Sopranos». Det er ekstremt filmatisk, du har to menn som står og graver, og to kvinner som ser på i bakgrunnen. Det er en absurd scene som utspiller seg, sier han.

Betydningen av dette mener Lien er åpenbar - her skal det samarbeides.

- Man skjønner at det er ekstremt oppstilt; hvor ofte ser du to menn i dress som står og graver?

- Her har apparatet rundt statslederne en tydelig agenda, de skal vise at «nå jobber vi sammen, nå bygger vi bånd, også gjør vi dette på denne oppstilte presseplassen slik at alle kan ta bilder av det».

NOE ANNET: Da Merkel møtte Trump i mars i fjor, var stemningen hakket mer anspent. Foto: NTB Scanpix
NOE ANNET: Da Merkel møtte Trump i mars i fjor, var stemningen hakket mer anspent. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Empatisk

Et annet blikkfang er Macron og Trump som holder hender utenfor Det hvite hus.

- Det er en genuin empati i dette bildet. Det er et fint og naturlig øyeblikk, og hvor de ser ganske menneskelige ut.

- Det er ikke veldig vanlig å se to statsledere, og menn, som står og holder hender, ser på hverandre og smiler, og har en «bromance».

Lien trekker en parallell til Trumps møte med Tysklands forbundskansler Angela Merkel, som visuelt sett virket langt mindre hyggelig.

- Trump og Merkel satt jo ved siden av hverandre, men ville knapt håndhilse. Selv om disse bildene er veldig fine og koselige, blir de desto mer virkningsfulle i kontrast til alle andre bilder av Trump når han møter statsledere, sier Lien.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media