- Det er ikke vi som avsetter konsernsjefer

Stoltenberg gir full støtte til næringsministeren i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Statsminister Jens Stoltenberg kommenterte i kveld opsjonsbråket i Hydro for første gang. I en sterkt forsinket pressekonferanse sammen etter dagens sentralstyremøte i Arbeiderpartiet vanket det ros til næringsminister Dag Terje Andersen, som har fått mye kjeft for sin håndtering av Hydrobråket.

- Dag Terje Andersen har gjort alt man skulle og kunne forvente, sa Jens Stoltenberg til det frammøtte pressekorpset i Aps partikontor på Youngstorget i Oslo.

Stoltenberg sa at det var «forutseende» av Andersen å bestille de to juridiske betenkningene som kom fredag. Disse spriker i sin vurdering av Hydrostyrets vedtak. En av rapportene, den fra advokatfirmaet BA-HR, antyder at Reiten kan ha brutt loven hvis han selv deltok i behandlingen av opsjonssaken.

Stoltenberg og Andersen ville ikke svare på om de mente Reiten burde gå, og om de syntes han fortsatt er egnet som styreleder i det sammenslåtte StatoilHydro.

- Sentralstyret i Arbeiderpartiet ansetter eller avsetter ikke konsernsjefer i selskaper der staten er eier. Vi forholder oss til styrene, sa Stoltenberg.

På dagens pressekonferanse sa Andersen at Hydro som selskap var godt drevet.

- Driftsresultatet og aksjekursen tyder på at Hydro har gjort en god jobb, men det behøver ikke å bety at vi er enige i alt, sa Andersen.

Møtet i Hydros bedriftsforsamling pågår fortsatt. Dagbladet.no følger saken.

FÅR STØTTE AV SJEFEN: Statsminister Jens Stoltenberg og næringsminister Dag Terje Andersen under pressekonferansen etter dagens sentralstyremøte i Arbeiderpartiet. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FÅR STØTTE AV SJEFEN: Statsminister Jens Stoltenberg og næringsminister Dag Terje Andersen under pressekonferansen etter dagens sentralstyremøte i Arbeiderpartiet. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
- Det er ikke vi som avsetter konsernsjefer