- Det er ille og en stor belastning

Tidligere stortingsrepresentant Tore Austad (H) om Økokrim-etterforskningen.

ETTERFORSKES: Anders Talleraas. Foto: Kjell Herskedal/SCANPIX
ETTERFORSKES: Anders Talleraas. Foto: Kjell Herskedal/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere stortingsrepresentant Tore Austad (H) er ikke overrasket over at Økokrim etterforsker ham for pensjonsjuks.— Det er ille og en stor belastning. Jeg har hele tiden sagt at jeg ikke ønsker å kommentere saken før den er ferdig utredet. Den dagen det skjer, kommer jeg til å ha mye på hjertet, sier den tidligere kirke- og undervisningsministeren til VG Nett.Han er ikke overrasket over å være under etterforskning.— Da saken først kom opp, sa Økokrim at de ville følge saken nøye. Så nei, jeg er ikke overrasket, sier Austad.Onsdag ble det kjent at Økokrim har startet etterforskning av de seks tidligere stortingsrepresentantene Anders Talleraas (H), Magnus Stangeland (Sp), Gro Harlem Brundtland (Ap), Kjell Magne Bondevik (KrF) og Thor-Eirik Gulbrandsen (Ap).

«Dette er en rutinemessig undersøkelse som jeg tar til etterretning», skriver tidligere stortingsrepresentant Anders Talleraas (H) i en SMS til NTB.

- Jeg er veldig skuffet. Jeg handlet i god tro og mener jeg har holdt meg til regelverket, sa han etter at ekspertutvalget som gransket stortingspensjonene, la fram sin rapport tidlig i januar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer