- Det er informasjon i skapene som mange ikke ønsker at skal komme fram

Arkivskapene til avdøde Shilan Shorsh er flyttet til hemmelig sted.

ET SKAP AV DENNE TYPEN:  Shilan Shorsh hadde to arkivskap, et av dem av samme typen som dette skapet, på dette kontoret i kontorfelleskapet Batteriet i Bergen. Skapene er nå på hemmelig sted.
Foto: Tor Erik H. Mathiesen
ET SKAP AV DENNE TYPEN: Shilan Shorsh hadde to arkivskap, et av dem av samme typen som dette skapet, på dette kontoret i kontorfelleskapet Batteriet i Bergen. Skapene er nå på hemmelig sted. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Politiet etterforsker nå Shilan Shorsh-dødsfallet på nytt.

Den 39 år gamle kurdisk-irakiske kvinnen var en aktiv samfunnsdebattant og politiker, som satt i styret i Bergen SV og ledet Selvstendig Demokratisk Kurdisk Kvinneforening. Hun døde i en brann i mai i fjor. 

Noe av bakgrunnen for den nye etterforskningen er avsløringer i VG og BT, blant annet av at to av 39-åringens arkivskap som stod i kontorfelleskapet Batteriet aldri er blitt undersøkt av politiet.

- Hun hadde et vanlig arkivskap og et større skap. Hva som egentlig er i dem, vet vi ikke. Men at det er noe der, merket vi da vi flyttet dem, sier Cathrine Waaler Halstensen, tidligere leder av Batteriet.- Hun var veldig redd for skapene, og passet godt på dem. Derfor flyttet vi dem da vi skjønte at det kunne komme til å bli oppmerksomhet rundt dem, sier Halstensen.

Mye informasjon Det skal ha vært godt kjent i kretsen rundt Shorsh at hun hadde samlet mye informasjon i skapene.- Det ligger en dokumentasjon der om hvem som hun mente var ute etter henne. Hun samlet og lagret alt, sier en kilde som kjente Shilan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer