Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er ingen grunn til å være redd meg

Sier Ubaydullah Hussain.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Islamisten Ubaydullah Hussain (29) måtte i dag forklare seg i Oslo tingrett.

Han er tiltalt for fem facebook-ytringer, hvor han på ulike vis støtter og hyller terrorhandlinger og drap, noe statsadvokat Carl Fredrik Fari mener må tolkes som indirekte oppfordringer til å utføre terror.

I retten fikk Hussain en rekke spørsmål fra aktor om blant annet sitt syn på terrorhandlinger og Den islamske stat (IS, tidligere ISIL). Han nektet å svare på de fleste, og viste heller til sin frie forklaring, hvor han blant annet sa at han kunne svarer til Allah og islam, og at han ikke anerkjenner norske lover.

- Ingen grunn til å være redd Aktor spilte også av VG-intervjuet hvor Hussain blant annet forsvarte halshogginger. Etter intervjuet ble han blant annet anmeldt for å oppfordre til terror. Frps stortingsrepresentant sa at det var «grusomt og helt forkastelig at vi har mennesker i Norge som støtter IS og deres groteske metoder».

- Det er mange som har sett det intervjuet og lest det du har sagt. Skjønner du hvis folk er redd deg?

- Det er ingen grunn til å være redd for meg. Jeg var tydelig i retten i dag, og i VG-intervjuet, på at vi ikke ønsker noen fysisk krigføring. Men vi støtter muslimske land som er okkupert, og mener de har rett til å forsvare seg, sier Hussain.

- Dobbeltmoral I retten tidligere i dag forklarte Hussain at han ikke har ment å oppfordre til terror. Men han står for støtten han har gitt uttrykk for.

Han mener vestlige myndigheter og medier «hyller vestens krigføring mot muslimer».

- Når muslimsk befolkning angripes, så skyves det under teppet. Jeg har prøvd å svare med det samme. Jeg vil fortsette å avsløre Vestens hykleri og dobbeltmoral, sa han.

Rettssaken fortsetter i morgen, og avsluttes onsdag. Hans Fredrik Marthinussen, jusprofessor ved Universitetet i Bergen, mener påtalemyndigheten er ute på tynn is i saken, og at en fellende dom mot Hussain vil være i strid med legalitetsprinsippet.

I RETTEN I DAG: Statsadvokat Carl Fredrik Fari hilste på Ubaydullah Hussain før rettsaken startet tirsdag.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
I RETTEN I DAG: Statsadvokat Carl Fredrik Fari hilste på Ubaydullah Hussain før rettsaken startet tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media