Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er ingen hull i etterforskningen

200 vitner, 43 overvåkingsvideoer og mobildata har kartlagt Anja Weløy Aarseth og Steven Dan Danielsens bevegelser drapsdagen.

POLITIETS OVERSIKT: Kart viser oversikten over Aksla-fjellet og Ålesund med åstedet, tiltaltes bopel, hvor Anjas bil ble funnet parkert  og kiosken som Steven Dan Danielsen er tiltalt for å ha forøskt å rane. Foto: Politiet
POLITIETS OVERSIKT: Kart viser oversikten over Aksla-fjellet og Ålesund med åstedet, tiltaltes bopel, hvor Anjas bil ble funnet parkert og kiosken som Steven Dan Danielsen er tiltalt for å ha forøskt å rane. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): I etterforskningen av drapet på Anja Weløy Aarseth (21) der Steven Dan Danielsen (24) innrømmer å ha voldtatt og drept den 21 år gamle kvinnen har politiet lagt ned enorme ressurser.

- Vi har gjennomført 200 vitneavhør, vi har gått gjennom og sjekket cirka 1000 tips og vi har gått gjennom 43 overvåkingsvideoer som vi mener har relevans for saken, sa hovedetterforsker, politiførstebetjent Sindre J.  Ryssevik i Ålesund-politiet under rettssaken mot Danielsen i Sunnmøre tingrett i dag.

I tillegg til vitner og videoer har politiet kartlagt datatrafikken til tiltaltes og offerets mobiltelefoner. Telefonen til offeret er aldri blitt funnet, men mobildataen er sikra. I morgen skal seniorrådgiver Cato Mejer i Kripos gjennomgå elektroniske spor som telefonene har lagt igjen.

- Han skal redegjøre for deres bevegelser. Mobildataen er fra basestasjoner som dekker et visst område. Dette sammenholdt med vitneobservasjoner og annen etterforskning gir oss god oversikt over deres bevegelser. Det er ingen hull i denne saken, sier aktor i saken, statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim til Dagbladet.

Kartlegging Politi- og påtalemyndighet mener Anja Weløy Aarseth ble overfalt og drept i tidsrommet 18.40 til 19.00 på Aksla-fjellet i Ålesund den 28. august i fjor. Tidsrommet er ikke bestridt.

- Ingen har lagt merke til Anja etter at hun dro hjemmefra i live. Det var mange på fjellet den kvelden. De aller fleste jenter er ganske likt kledd med treningstøy. Det kan være grunnen til at hun ikke er lagt merke til, sa hovedetterforskeren.

15.30: Han mener kvinnens bestemor var den siste som har lagt merke til 21-åringen i live. Politiets etterforskningen har innhentet overvåkingsbilder som forteller at hun forlot høgskolen hun studerte på klokka 15.30.

17.28: - Hjemme hos bestemora er det funnet en kassalapp fra Coop Obs på kjøpesentert på Moa med tidspunktet 17.28, sa Ryssevik.

17.31: Overvåkingskamera fra Moa viser fornærmede med sin bestemor gå fra butikken med handleposer klokka 17.31.

17.37: Overvåkingsbilder avslører at bestemora og Anja Weløy Aarseth forlater senteret i bil klokka 17.37.

18.10: Klokka 18.10 er det som trolig er Anja Weløy Aarseth i bilen til bestemora fanget av et overvåkningskamera på Norsk Maritimt kompetansesenter på Nørve.

Ca. 18.15: Bilen til Anja ble senere funnet parkert ved Fagerlia barnehage, et vanlig sted for joggere å parkere. Et vitne har forklart til politiet at hun kom til parkeringen klokka 18.11 for å møte ei venninne og at de gikk på tur fra 18.18.

- Med disse observasjonene anslår vi at bilen til Anja har ankommet rett etter klokka 18.15, sa Ryssevik.

20 minutters opphold Statsadvokat Nordheim forteller at 21-åringen jogget vestover.

Hun sier det er et opphold i datatrafikken på 20 minutter da de mener drapet er begått.

Flere vitner har forklart at de de møtte en mann i Aksla-fjellet som beskrives å ha en mørk stor jakke med hette som forsøkte å skjule ansiktet sitt. Alle anslår tidsrommet til å være rundt klokka 18.15 til 18.25.

- Vi mener de alle har sett tiltalte. Han var ikke kledd for årstiden og ikke kledd for å gå på tur, sier Nordheim til Dagbladet.

- Reagerte umiddelbart Politipensjonisten Jostein Osvoll reagerte da han så det som trolig er drapsmannen like etter drapet bare 20 meter fra det som viste seg å være drapsåstedet.

- Jeg reagerte umiddelbart på mannen. Han var ikke kledd som en turgåer. Jeg ble veldig obs, sier den tidligere politimannen.

Han sier vedkommende hadde på seg en alt for stor svart jakke. Han hadde kaps og hette over hodet.

- Jeg prøvde å se på ansiktet hans, jeg skjønte noe var galt. Han forsøkte å skjule ansiktet. Da han gikk forbi oss snudde jeg meg mot ham og sa til kona: «Hva i all verden har han gjort?»

Han anslår klokka til å være 18.59 eller 19.00 da mannen passerte.

- INGEN HULL: Statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim sier det ingen hull i etterforskningen av drapet, slik hun ser det. Foto: John Terje Pedersen
- INGEN HULL: Statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim sier det ingen hull i etterforskningen av drapet, slik hun ser det. Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Hele Norges coronakart