- VIL AKSEPTERE: Thein Sein sier det ikke er noen problemer mellom ham og Aung San Suu Kyi. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- VIL AKSEPTERE: Thein Sein sier det ikke er noen problemer mellom ham og Aung San Suu Kyi. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Det er ingen problemer mellom meg og Aung San Suu Kyi

Myanmars leder Thein Sein sier han vil akseptere Aung San Suu Kyi som president om folket ønsker henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere juntalederen, som nå er sitter som president, insisterer i et intervju med BBC på at folkets vilje vil bli respektert i valget i 2015.

Thein Sein sier videre at han er fast bestemt på å gjennomføre det planlagte reformprogrammet, og at han samarbeider med den tidligere fredsprisvinneren.

- Det er ingen problemer mellom meg og Aung San Suu Kyi, sier Thein Sein i programmet Hardtalk.

Vil akseptere - Om hun blir landets leder vil avhenge av folkets vilje. Om folket vi ha henne, vil jeg akseptere det, sier han videre.

Presidenten legger imidlertid til at militæret vil fortsette å spille en sentral rolle i landets politikk.

I en tale i FNs hovedforsamling denne uken kom Thein Sein med ros til landets demokratiforkjemper Aung San Suu Kyi.

Gratulerte - Denne uken er hun også i New York. Som borger av Myanmar vil jeg gratulere henne for den æren hun er blitt møtt med her i landet som anerkjennelse for hennes innsats for demokratiet, sa presidenten.

Slike ord ville vært utenkelige for mindre enn to år siden.

Aung San Suu Kyi har vært på en flere dager lang rundreise i USA der hun blant annet har møtt president Barack Obama og mottatt Kongressens gullmedalje, den høyeste utmerkelse USAs kongress gir til noen.

(NTB)