Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er ingen som gråter

Dagbladet utenfor Nelson Mandelas hjem i Sør-Afrika.

HEDRER MANDELA: I gata utenfor Nelson Mandelas bolig i Johannesburg, danset folk i natt med det sør-afrikanske flagget. Foto: Toby Selander / Dagbladet
HEDRER MANDELA: I gata utenfor Nelson Mandelas bolig i Johannesburg, danset folk i natt med det sør-afrikanske flagget. Foto: Toby Selander / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOUGHTON/NEW YORK (Dagbladet): Så fort budskapet kom om at Sør-Afrikas og verdens store helt, Nelson Mandela, var død, begynte folk å stimle til gata utenfor huset hans i en forstad i Johannesburg.

- Hundrevis, om ikke tusenvis, er samlet utenfor hjemmet hans. Her er det folk fra hele Johannesburg. Mange, særlig de svarte, synger og danser, forteller Dagbladets medarbeider, Toby Selander.

Han befinner seg i natt like utenfor huset der Mandela døde torsdag kveld i forstaden Houghton i Johannesburg.

Mange av de frammøtte holder opp sør-afrikanske flagg og synger nasjonalsangen eller navnet til Mandela.

- På den andre siden av veien har folk samlet seg med stearinlys. Men det er ingen som gråter, sier Selander.

- Har fått gå videre Sør-Afrika har i lang tid vært forberedt på at dette skulle skje.

MINNET: Hundrevis av mennesker møtte opp utenfor Nelson Mandelas bolig i Johannesburg da dødsbudskapet kom. Foto: Toby Selander / Dagbladet
MINNET: Hundrevis av mennesker møtte opp utenfor Nelson Mandelas bolig i Johannesburg da dødsbudskapet kom. Foto: Toby Selander / Dagbladet Vis mer

- Mange synes det er godt at han får gå videre, som de sier her. Særlig i Mandelas egen kultur dør man aldri. Sjela finnes alltid der, sier Selander.

Selv om klokka er 2.30 natt til fredag er det ingen som ser ut til å forlate gata utenfor huset til Mandela. I lufta over svever helikoptre. Militæret har i lengre tid holdt vakt rundt eiendommen.

Inne i huset skal det ha blitt installert alt ustyret som er nødvendig for å gi intensivbehandling, og Mandela skal ha hatt familien sin rundt seg da han døde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media