Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er ingen våpenhvile

Israel utvider derimot offensiven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Israels statsminister, Ehud Olmert, sier at det ikke blir noen våpenhvile med det første.

- Det er ingen våpenhvile, og det vil ikke bli noen våpenhvile, sa Olmert ifølge AP.

Tidlig tirsdag vedtok den israelske sikkerhetsforsamlinga tvert i mot å utvide offensiven i Libanon. I første omgang dreier det seg om å ta i bruk reservestyrker som har stått på vent. Målet med oppjuseringen av antall bakkemannskaper er, fra Israels side, å få etablert en halvannen kilometer brei sikkerhetssone i grenseområdet mellom Israel og Libanon. Det er en talsmann for sikkerhetsforsamlinga som forteller dette til nyhetsbyrået Associated Press (AP). Kilda velger å være anonym.

Mandag beklaget statsministeren det israelske angrepet på byen Qana, hvor minst 60 libanesere ble drept. Mange av dem var kvinner og barn.

Under statsministerens tale angrep Israel Libanon fra luften, sjøen og på bakken.

- Vi skal lykkes

- Vi er bestemte på at vi skal lykkes i dette slaget. Vi vil ikke gi opp våre mål for å leve et liv fritt for terror.

- Jeg beklager dypt alle de døde barna og kvinnene i Qana. Vi hadde ikke pekt dem ut. De var ikke våre fiender og vi lette ikke etter dem, sa han videre i talen.

image: - Det er ingen våpenhvile

Han forklarte innbyggerne i Libanon at det ikke var dem som var Israels fiender, men at det var Hizbollahs leder Sjeik Hassan Nasrulla som er hovedfienden.

- Vi bekjemper terrorisme

- Vi slåss ikke mot det libanesiske folket. Vi slåss ikke mot regjeringen. Vi bekjemper terrorisme og vi ville ikke stoppe kampen mot dem før vi har fått de unna våre grenser, sa Olmer

Olmert sa at Israel ikke hadde noe annet valg enn å starte angrepene mot Hizbollah etter at geriljasoldatene krysset grensen 12. juli og drepte tre soldater, samtidig som de kidnappet to andre.

- Vi kunne ikke la terrororganisasjonen ved våre grenser bli sterkere eller la dem få flere missiler. Dersom vi hadde holdt dem unna ville det kommet en dag hvor de ville forårsaket skader uten sidestykke.

Vil ha soldatene tilbake

- Nesten tre uker med kamper har forårsaket store skader for Hizbollah, men kampene vil ikke slutte før Israel får de kidnappede soldatene trygt tilbake, sier han videre ifølge AP.

Statsminister Olmert blåste av kritikken Israel har fått internasjonalt etter at angrepene startet ved å si at ingen andre land ville akseptert lignende angrep mot seg.

BEKLAGET ANGREP: Israels statsminister Ehud Olmert beklaget angrepet på den libanesiske byen Qana. Foto: Scanpix
BEKLAGET ANGREP: Israels statsminister Ehud Olmert beklaget angrepet på den libanesiske byen Qana. Foto: Scanpix Vis mer

- Dette er en unik mulighet til å endre på reglene i Libanon, sa han.