- Det er ingen vitner som sier at han har kjørt bilen

43-åringen som er siktet for bildrap på Olav Hovda (12) framstilles for varetektsfengsling nå. - Han har det ikke bra, sier advokaten om den siktede 43-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokken 13 i dag ble 43-åringen som er siktet for bildrap på 12 år gamle Olav Hovda framstilt for varetektsfengsling i Jæren tingrett.

Politiet begjærte varetektsfengsling i to uker for mannen.

43-åringen erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen for bildrap, motsatte seg varetektsfengsling.

Fengslingsmøtet, som gikk for lukkede dører, er nå over.

- Det er ingen vitner som sier at han har kjørt bilen, og han sier at han ikke har kjørt den, sier hans advokat Anne Kroken etter fengslingsmøtet.

- Vi mener at det ikke er grunnlag for fengsling - og i hvert fall ikke nødvendig med fengsling. Politiet må gjøre jobben i saken, og den kan de gjøre uavhengig av om de er fenglet eller ikke, sier Kroken.

STAKK AV: BIlen som meide ned Olav Hovda (12) bakfra mens han gikk på rulleski langs Lalandsvegen fredag 4. januar, stakk av fra stedet. Etter fire dager siktet politiet et ektepar som bor like i nærheten av ulykkesstedet. De framstilles for varetektsfengsling i dag. Foto: Magnar Larsen / NTB scanpix
STAKK AV: BIlen som meide ned Olav Hovda (12) bakfra mens han gikk på rulleski langs Lalandsvegen fredag 4. januar, stakk av fra stedet. Etter fire dager siktet politiet et ektepar som bor like i nærheten av ulykkesstedet. De framstilles for varetektsfengsling i dag. Foto: Magnar Larsen / NTB scanpix Vis mer

43-åringen bestrider å ha kjørt bilen på tidspunnktet for ulykken.

- Dette er ikke enkelt for ham. Men det han har sagt tidligere er at dette er verst for andre enn ham først og fremst. Han synes dette er veldig ugreit, og han fastholder at han ikke er skyldig i det som han er siktet for, sier Kroken.

- Kona husker ikke Hans kone (42) som også er siktet i saken, ble fremstilt for fengsling klokken ti. Hun skal ha forklart dommeren at hun ikke kan huske å ha kjørt bil eller vært passasjer i bil som kjørte langs Lalandsvegen på det aktuelle tidspunktet.

Olav Hovda var ute og gikk på rulleski sammen med sin far fredag 4. jaunar. Ved 1930-tiden, på Lalandsvegen i Klepp, ble han meid ned bakfra av en bil. Bilføreren stakk fra stedet.

Lørdag 5. januar døde 12-åringen av skadene. Han blir gravlagt i dag klokken 13.

43-åringen som fremstilles for varetekt klokken 13, er ikke ukjent med å møte i retten. Han er straffedømt flere ganger tidligere, seinest i november 2012, for blant annet promillekjøring og uaktsom kjøring.

Leverte bil til reparasjon Politiet er sikre på at det er en grønn Ford Focus stasjonsvogn 2000-modell som var bilen som traff Olav Hovda med dødelig kraft fredag 4. januar, men de er ikke sikre på hvem som kjørte bilen.

Det er den siktede kvinnen som står oppført som eier av bilen. En bompassering kort tid forut for ulykken kan gi svar på hvem som satt bak rattet.

DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde lørdag 5. januar på sykehuset i Stavenger, etter skadene han pådro seg da han ble påkjørt kvelden før. FOTO: PRIVAT
DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde lørdag 5. januar på sykehuset i Stavenger, etter skadene han pådro seg da han ble påkjørt kvelden før. FOTO: PRIVAT Vis mer

Samme kveld som Olav Hovda ble kjørt ned, tok kvinnen kontakt med en bilmekkaniker for å få utbedret skader i frontruta og bulker i panseret.

Bilen ble levert inn til reparasjon dagen etter.

Politiet har nå beslaglagt bilen fra bilverkstedet, men skadene, som politiet mener stammer fra ulykken, var allerede utbedret da politiet fikk fatt i bilen.