- Det er ingenting å gjøre

I går fikk Knut Moland snakke med sønnen Tjostolv (28) som sitter fengslet i Kongo.

VILLE MUNTRE OPP SØNNEN: Knut Moland mener han klarte å muntre opp sønnen under den tre minutter lange telefonsamtalen. Foto: Torbjørn Berg/DAGBLADET
VILLE MUNTRE OPP SØNNEN: Knut Moland mener han klarte å muntre opp sønnen under den tre minutter lange telefonsamtalen. Foto: Torbjørn Berg/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I går fikk familien til Tjostolv Moland den første telefonen fra ham siden han ble fengslet i Kongo. 28-åringen sitter fengslet i Kisangani sammen med en annen nordmann, siktet for å ha drept sjåføren Abedi Kasongo nordøst i landet. Begge to nekter for å ha noe med drapet å gjøre, og mener at sjåføren ble drept av lokale opprørere.Muntret opp sønnenFaren Knut Moland forteller at han fikk snakke med sønnen i tre minutter.- Jeg prøvde å muntre ham opp og jeg tror jeg klarte det. De har det vanvittig vanskelig, sier han til Dagbladet.

Ifølge Moland er de to nordmennene redde for dødsstraff dersom de blir kjent skyldige.- De får mye trusler i fengselet, forteller faren.

Moland sier at de to får hjelp av UD og den norske ambassaden i Kongo.- De gjør så godt de kan. Jeg tror de får den hjelpen de har behov for. Det blir spennende å se hvordan det går i rettssaken.

- Det er ingenting å gjøreI løpet av de få minuttene Tjostolv Moland var på telefonen, rakk han også så snakke med søsteren sin. Familien hadde fått beskjed om når 28-åringen kom til å ringe hjem. Faren ser mørkt på situasjonen sønnen befinnner seg i.- Det er ingenting å gjøre. Dette er en situasjon ingen nordmenn har vært ute for siden krigen, mener han.Tjostolv Moland kan fortelle om daglige drapstrusler.- Vi får daglige drapstrusler fra vaktene, sier han til Dagbladet.Han sier også at de to blir utsatt for psykisk tortur i fengselet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer