- Det er jeg som er løslatt

Dagbladet møtte den siktede i garasjedrapssaken. - Nå skal jeg hjem til familien.

 18. DESEMBER 2008:  Politiet i arbeid nede i garasjeanlegget i Hofftunet boligsameie på Skøyen i Oslo etter at Vegard Bjerck ble funnet knivdrept da han parkerte etter jobb. Foto: NINA HANSEN.
18. DESEMBER 2008: Politiet i arbeid nede i garasjeanlegget i Hofftunet boligsameie på Skøyen i Oslo etter at Vegard Bjerck ble funnet knivdrept da han parkerte etter jobb. Foto: NINA HANSEN.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Etter seks uker i varetektsfengsel reiste den drapssiktede 42-åringen i ettermiddag hjem til familien i Hofftunet på Skøyen.
Han ble kjørt ned i garasjeanlegget der naboen Vegard Bjerck ble drept 18. desember i fjor.
Dagbladet møtte mannen da han kom ut av garasjen for å gå gangveien de par minuttene til leiligheten innerst i tunet.

- Det er jeg som er løslatt, sa mannen høflig til Dagbladet, med grep om bæreposer med personlige effekter fra fengselsoppholdet.

42-åringen var vennlig og virket opplagt da han hilste på Dagbladet noen meter fra der naboen ble drept etter jobb.

- Vil du si noe om det du har opplevd den siste tiden?

- Det er noen jeg vil takke
- Nei, ikke nå, men kanskje i morgen eller seinere. Det er noen personer jeg vil takke for den sterke støtten til familien og meg. Det vil jeg gjøre på en personlig og ordentlig måte. Men nå skal jeg først hjem til familien, sier 42-åringen, nikker farvel og går inn tunet mellom leilighetene.

Hans forsvarer Knut Lindboe sier til Dagbladet i kveld at 42-åringen er spesielt takknemlig for støtten fra arbeidsgiveren i den vanskelige perioden.

Det var 15. juni år, nesten et halvt år etter drapet på naboen, at han ble pågrepet av politiet på vei til jobb, siktet og varetektsfengslet med brev- og besøksforbud.

Nå har politiet kommet til at han allikevel var aktiv på hjemme-pc'en rundt drapstidspunktet noen minutter etter klokka 16, og at det dermed ikke er sannsynlig at han var i garasjen da Vegard Bjerck ble drept med kniv.

Etter løslatelsen i dag har 42-åringens forsvarer, advokat Knut Lindboe, reagert kraftig på at siktelsen forsatt er opprettholdt